Kenneth aan het trainen. 

Kenneth aan het trainen. © rr

Mucopatiënt Kenneth loopt in Brussel voor goede doel

Nijlen -

De 22-jarige Kenneth Verelst uit Nijlen loopt zondag de 20 kilometer van Brussel. Op zich niet zo speciaal, maar Kenneth is mucopatiënt en loopt voor Run for Air, een sponsoractie ten voordele van de Mucovereniging. Kenneth is vastbesloten om zijn eerste wedstrijd ooit tot een goed einde te brengen.

Gino Van Looy

“Ik heb de afgelopen weken veel getraind, dus het moet wel in orde komen”, zegt Kenneth. “Het is wel de eerste keer dat ik aan een wedstrijd deelneem en dan is het nog in Brussel, waar het parcours een beetje heuvelachtig is en waar je door veel tunnels moet. Makkelijk wordt het niet, maar ik ben sportief, ik voetbal ook elke week bij mijn liefhebbersploeg.”

Een mucopatiënt die deelneemt aan de 20 kilometer van Brussel is op zich al speciaal. “Ik heb niet zo’n heel zware vorm van muco, maar ik moet vaak naar de kinesist om de slijmen los te maken en moet ook medicijnen nemen. Sporten is goed voor mucopatiënten, dat maakt de slijmen los. Toen ik hoorde van de actie Run for Air, waardoor je jezelf kon laten sponsoren om mee te lopen, was ik direct geïnteresseerd. Een sportieve prestatie neerzetten en tegelijk de mucovereniging steunen, dat leek me een mooie combinatie.”

‘Asem’

De actie van Kenneth bleef niet onopgemerkt. “De redactie van het tijdschrift van de mucovereniging Asem vond dit ook wel een tof onderwerp. De journalisten hebben me geïnterviewd en ik sierde de cover van hun magazine. Ze wilden hiermee ook promoten dat het goed is voor mucopatiënten om te sporten. Door al die aandacht heb ik ondertussen ook al heel veel belangstelling gekregen voor mijn eigen sponsorproject. Mensen kunnen me sponsoren en dat geld gaat dan naar Run for Air, de actie van de mucovereniging om patiënten te kunnen laten sporten. Ik heb al een mooi bedrag ingezameld, maar er mag altijd natuurlijk nog bijkomen. Aan motivatie zal het me zondag zeker niet ontbreken.”

https://act.muco.be/nl-NL/project/mucopatient-kenneth-loopt-de-20km-door-brussel

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio