Het Ferrarisbos in Wilrijk zorgt voor waterbuffering voor het bedrijventerrein.  © WAS

Antwerpen betaalt 3 miljoen euro voor 3,5 hectare Ferrarisbos

Antwerpen -

De stad Antwerpen legt 3 miljoen euro op tafel voor de aankoop van het Ferrarisbos in Wilrijk. Dat is prijzig. De reden is dat de stad geen grond met een bos op kocht, maar een bedrijventerrein met een bos op. Dat maakt de grond zo duur.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Stad koopt Wilrijks Ferrarisbos, historisch groen blijft behouden

Het Ferrarisbos in Wilrijk kende een lange geschiedenis en dreigde zelfs volledig te worden gekapt. Het stadsbestuur besliste vorig week om het bos te kopen. Op termijn zal het een herbestemming krijgen als groengebied. Het moet dienen als waterbuffering voor het nabijgelegen bedrijventerrein.

Gemeenteraadsleden Kevin Vereecken (N-VA) en Mie Branders (PVDA) hadden toch wel wat vragen over de hoge aankoopprijs. “Gemiddeld kost een vierkante meter bos zo’n 5 euro, maar nu is er 80 euro per vierkante meter betaald”, zegt Branders.

Schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) bevestigt dat er 3 miljoen euro is betaald voor het Ferrarisbos. “Ik heb daadwerkelijk diep in de stadskas moeten tasten”, zegt de schepen. “Maar ik was met handen en voeten gebonden. Het Ferrarisbos was tot 2004 bosgebied, maar dat is toen omgevormd naar bedrijventerrein. Daardoor is de grond veel duurder. Ik had natuurlijk dit liever aangekocht aan de prijs van een bos. Over de uiteindelijk prijs die we nu betaalden, is stevig over onderhandeld en is conform de schattingswaarde.” (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Annick De Ridder