De fractie Groen in Kasterlee vraagt in elke deelgemeente een locatie voor studenten in de examentijd. 

De fractie Groen in Kasterlee vraagt in elke deelgemeente een locatie voor studenten in de examentijd. © Groen Kasterlee

Groen vraagt bijkomende locaties voor studenten in examentijd

Kasterlee -

De fractie Groen in Kasterlee vroeg op de gemeenteraad om in elke deelgemeente een locatie te voorzien voor blokkende studenten. Voorlopig kunnen studenten enkel in het OC van Kasterlee terecht. “We gaan eerst vragen aan de studenten of daar nood aan is”, zegt schepen Rob Guns (CD&V).

Studenten uit Kasterlee kunnen tijdens de maand juni vier weken lang terecht in twee zalen van het ontmoetingscentrum van Kasterlee om in alle rust hun leerstof onder de knie te krijgen.

Oppositielid Stien Buts (Groen) vroeg dinsdagavond op de gemeenteraad om in elke deelgemeente een bloklocatie open te doen. “Meer en meer studenten kiezen ervoor om op locatie te studeren”, zei Stien Buts. “Er zijn ook studenten die thuis niet altijd beschikken over een stabiele wifi-verbinding. In sommige huishoudens is er niet voldoende ruimte voor een eigen bureau of is het te druk om geconcentreerd te werken.” Groen vroeg om op zoek te gaan naar aantrekkelijke locaties, zoals de raadzaal in het gemeentehuis of in het erfgoedhuis in Tielen, in jeugdhuizen of eventueel in een kerk.

De rest van de gemeenteraad van Kasterlee schaarde zich niet achter de vraag van Groen. “Het is nu wat kort dag om extra locaties voor studenten te gaan zoeken. Maar we willen wel een bevraging bij de studenten over de noodzaak naar extra ruimte organiseren”, antwoordde Rob Guns (CD&V), schepen van Onderwijs in Kasterlee. Raadslid Robby Diels (CD&V) was ook geen vragende partij. “We leven in een echte pampermaatschappij. Vroeger ging ik in de auto studeren en dat werkte perfect. Studenten kunnen ook in het bos gaan zitten om te leren”, zei Robby Diels. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio