Tweede verdachte opgepakt voor steekpartij op Antwerpse tram: minderjarige zus van eerder gearresteerde jongeman

Antwerpen -

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor de steekpartij op de tram in Antwerpen, namelijk de minderjarige zus van M. S., de eerste verdachte. De 15-jarige jongeman verscheen vorige week al voor de jeugdrechter. Hij werd in een gesloten instelling geplaatst. “Ook voor zijn zus heeft de jeugdrechter gepaste straffen genomen”, zegt het parket.

nelo, jtp

LEES OOK. Minderjarige opgepakt na steekpartij op tram, toestand van slachtoffer (18) is stabiel

Het incident gebeurde zaterdag 14 mei op tram 3 richting P+R Merksem. Na een uit de hand gelopen ruzie met een groepje over een zitplaats stak een jongeman de 18-jarige Redouan El-Iraki meerdere keren met een machete. Bij een van die messteken werden verschillende vitale organen van Redouan geraakt. Hij verkeerde lange tijd in levensgevaar. Zijn toestand is intussen stabiel.

LEES OOK. 18-jarige Redouan in levensgevaar na steekpartij op tram: “Zijn instinct heeft hem gered”

In het tumult kon het groepje weglopen uit de tram. De lokale politie startte meteen een onderzoek naar mogelijke getuigen en controleerde alle beschikbare camerabeelden. Daarbij kwam al snel een verdachte in beeld. De 15-jarige jongeman werd een week geleden gearresteerd. Hij bekende de feiten en werd door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

“Vandaag werd ook zijn minderjarige zus opgepakt voor de steekpartij”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “De jeugdrechter heeft gepaste maatregelen opgelegd.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio