© BFM

Appartement onbewoonbaar verklaard na hevige kamerbrand: “Rookpluim al van ver te zien”

Borgerhout -

De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een zware kamerbrand aan de Gravinstraat in Borgerhout. De zwarte rookpluim was al zichtbaar van op de Antwerpse Ring. Bij de brand raakte niemand gewond, het appartement is onbewoonbaar verklaard.

nelo

Rond 17.10 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een appartement aan de Gravinstraat. “Op de eerste verdieping is vuur ontstaan in een kamer”, zegt Kristof Geens, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen. “Het ging om een zeer hevige brand. De rookpluim was al van op de Ring zichtbaar.”

Binnen het kwartier had de brandweer het vuur onder controle. “Na de brand werd het gebouw nog grondig gecontroleerd omdat het niet duidelijk was of er nog iemand binnen was. Dit was niet het geval, niemand raakte gewond. De bewoners van het appartement zullen de nacht elders moeten door”, aldus Geens.

Door de zware schade aan het appartement zullen de bewoners de nacht elders moeten doorbrengen. De andere appartementen in het gebouw konden gevrijwaard blijven.

Om de brandweer de nodige ruimte te bieden, was de Gravinstraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Het openbaar vervoer werd omgeleid.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio