Het blauwe Fiberklaar-busje voor het Kasteel van Schoten. 

Het blauwe Fiberklaar-busje voor het Kasteel van Schoten. © RR

Schotenaren storten zich gretig op glasvezel: “Meest succesvolle campagne tot dusver”

Schoten -

Fiberklaar zal zijn glasvezelnetwerk uitrollen in Schoten. Die beslissing komt er na de tot nog toe meest succesvolle campagne in Vlaanderen waarbij 20% van de inwoners aangaf een fiberabonnement te willen afsluiten bij de deelnemende internetproviders.

Fiberklaar bevestigt dat het open glasvezelnetwerk definitief wordt aangelegd in Schoten. Het betreft in een eerste fase het oostelijke deel van Schoten met een potentieel van 4.341 aansluitingen. Fiberklaar bouwt zo verder aan zijn ambitie om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens van fiber te voorzien. Het heeft hiervoor een verankerde investering van tweeënhalf miljard euro veil.

“We zijn blij dat de kaap van 20% in Schoten bijzonder is gehaald,” zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “De snelheid waarmee dit gebeurde bewijst een verregaand enthousiasme. De hoeveelheid gerichte vragen en oprechte interesse in de technologie is hier verder bewijs van. We kijken er dan ook naar uit om uit de startblokken te schieten.”

Het Fiberklaar-campagneteam dat in Schoten verrassend snel voet aan de grond kreeg: Gert Ruts, Bianca Romeijnders en Arnaud Cuylen.

Het Fiberklaar-campagneteam dat in Schoten verrassend snel voet aan de grond kreeg: Gert Ruts, Bianca Romeijnders en Arnaud Cuylen. © RR

Hinder

De Schotenaren in het aansluitbare gebied – vooral ‘over de vaart’ – krijgen binnenkort een brief met de vrijblijvende mogelijkheden wanneer Fiberklaar zal langskomen om te kijken hoe hun woning aangesloten kan worden op het glasvezelnetwerk. Fiberklaar plant naar eigen zeggen zorgvuldig de werken samen met aannemer Circet en het gemeentebestuur. Zo zal er voortdurend overleg zijn om een minimum aan overlast te creëren en worden de werken waar mogelijk gecombineerd met andere infrastructuurwerken om eventuele overlast tot een minimum te herleiden.

Fiberklaar biedt zelf geen abonnementen aan. Het zijn de internetproviders die van het open netwerk gebruik maken om diensten aan te bieden aan consumenten. In de eerste fase gaat het om een potentieel van 4.341 huisaansluitingen. De aanleg gebeurt door aannemer Circet en gebeurt maximaal in combinatie met andere infrastructuurwerken om eventuele overlast tot een minimum te herleiden.

Vanaf dag één zijn Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet actief op het Fiberklaar-netwerk. De verwachting is dat in de toekomst nog andere providers zich ook naar Schoten zullen reppen.(jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio