Vriendin van Dave De Kock, al vier maanden in voorhechtenis, blijft in de cel

De 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van Dave De Kock die al vier maanden in de cel zit in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde dinsdag beslist. De verdediging en het gerecht geven geen commentaar omdat er nog altijd een persstop van kracht is in de zaak.

Bron: BELGA

De vriendin van hoofdverdachte Dave De Kock werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren. 

Romy W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw had in het begin van het onderzoek verklaard dat ze Dean voor het laatst met Dave De Kock gezien had, en dat ze niets te maken had met zijn dood.

MEER OVER Dood kleuter Dean

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio