Herakles zou zich naast het bestaande domein van Capenberg kunnen vestigen. 

Herakles zou zich naast het bestaande domein van Capenberg kunnen vestigen. © Joren De Weerdt

Provincie staat niet weigerachtig tegenover plannen om Herakles naar Boechout te halen

Boechout -

Tijdens een werkbezoek van gouverneur Cathy Berx en de deputatie van de provincie aan Boechout lieten deze weten voorstander te zijn van een wijziging van het ruimtelijk uitvoeringsplan Capenberg. Dat is nodig om hockeyclub Herakles vanuit Lier naar Boechout te doen verhuizen.

Filip Spoelders

Herakles maakte een tijd geleden al bekend dat het graag naar de Borsbeeksesteenweg in Boechout wil verhuizen. Het heeft naast het domein van Capenberg al een stuk grond in zijn bezit, maar het lonkt ook naar de open ruimte aan de overzijde.

“We hebben aan de bestuurders van Herakles en Capenberg gevraagd om overleg te plegen. Ze moeten nagaan of Herakles zich alleen aan de zijde van Capenberg naast het woonzorgcentrum kan vestigen. Tegen de ontwikkeling van hockeyvelden aan de overzijde van de steenweg is wel wat protest gerezen. Deze gesprekken gaan de goede richting uit, maar ook dan moeten we het bestaande ruimtelijk uitvoeringsplan wijzigen”, zegt burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde).

Dat de provincie positief gestemd is, wil niet zeggen dat het dossier in kannen en kruiken is. “Dit geeft aan dat we aan ons werk kunnen beginnen. Maar de procedure tot wijziging kan twee jaar duren. We moeten met de provincie en het departement Omgeving praten en er is een openbaar onderzoek nodig.”

Andere thema’s

Het Boechoutse gemeentebestuur sprak tijdens het bezoek van de gouverneur over zijn wens voor een grotere verkeersveiligheid op de Provinciesteenweg (N10). Ook de mogelijkheid om buiten de referentieregio’s van Vlaanderen te blijven werken met intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kwam ter sprake. Volgens de gouverneur komt er een decreet aan, waarbij samenwerking over de grenzen van de referentieregio’s heen voor onderwijs mogelijk blijft.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio