De makers van Onderox Magazine: Gert-Jan Vandervoort, Eric Mertens en Patricia Peeters (bovenaan), hoofdredacteur Bert Huysmans en algemeen manager Iris Geenen (midden) en Romi Vosters (onderaan). 

De makers van Onderox Magazine: Gert-Jan Vandervoort, Eric Mertens en Patricia Peeters (bovenaan), hoofdredacteur Bert Huysmans en algemeen manager Iris Geenen (midden) en Romi Vosters (onderaan). © RR

Regionaal maandmagazine Onderox is na twintig jaar dikker en populairder dan ooit

ARENDONK, RETIE -

Het regionaal magazine Onderox, dat gemaakt en gedrukt wordt bij drukkerij Gewa in Arendonk, is na twintig jaar dikker en populairder dan ooit. De feesteditie van het maandblad telt 92 pagina’s, is gedrukt op liefst 26.000 exemplaren en wordt gratis verdeeld in zowat alle Kempense gemeenten.

Eddy Meulemans

Het was Guido Geenen (62), medezaakvoerder van drukkerij Gewa in de Hoge Mauw in Arendonk, die in 2002 uit het niets een nieuw regionaal magazine uitbracht. Hij wilde er het “coolste magazine van de Kempen” van maken, met een mix van nieuwsartikels, publireportages en reclame. Het moest en zou er ook uitzien als een kleurrijk kwaliteitsmagazine, zeker niet het zoveelste reclameblad op grauw krantenpapier.

Dochter Iris

Intussen bestaat Onderox twintig jaar en heeft vader Guido de fakkel als algemeen manager doorgegeven aan zijn dochter Iris Geenen (37). Bert Huysmans (37) uit Retie is hoofdredacteur. Samen sturen ze een team aan van twintig freelancers en vaste medewerkers, van redacteurs tot fotografen en drukkers. Het jubileumexemplaar, nummer 220, is vanaf deze week gratis verkrijgbaar op meer dan zeshonderd plaatsen in de Kempen: vooral bij bakkers, slagers en andere lokale handelaren, maar ook in tal van kledingwinkels, supermarkten, culturele centra en horecazaken.

“Ons feestnummer 220 staat helemaal in het teken van feest”, zegt hoofdredacteur Bert Huysmans. “Zowel in de reportages en interviews als in onze vaste rubrieken komen veel feestthema’s aan bod. Ook nogal wat adverteerders kozen ervoor om in hun advertentie ons magazine te feliciteren met onze verjaardag.”

Comedian Vincent Voeten

Ook de cover baadt voor de gelegenheid in een feestelijke sfeer. Zo is een gouden kroontje gezet op de eerste letter van Onderox Magazine. Ook het model op de cover, de populaire stand-upcomedian Vincent Voeten uit Beerse, draagt een feesthoedje. Voor twintig lezers wordt de twintigste verjaardag nog extra feestelijk, want er worden twintig geschenkpakketten uitgedeeld. “Daarin zitten onder meer gratis toegangstickets, waardebonnen, toffe gadgets en lekkere streekproducten”, zegt algemeen manager Iris Geenen. “Om te winnen moet je de schiftingsvraag zo goed mogelijk beantwoorden. We hebben daarvoor van elk nummer dat ooit verschenen is, één grote stapel gemaakt. Aan jou om de juiste hoogte te raden, uitgedrukt in centimeters.”

Reportages over de Kempen en hun inwoners zijn tot vandaag de corebusiness van Onderox Magazine, maar daarnaast organiseert het Kempense maandblad ook elk jaar het Lekkertrappen Fietsfestival en het Lekkerstappen Wandelfestival, die samen zo’n vierduizend deelnemers trekken.

www.onderox.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio