© atv

Restaurant Boker Tov opent vierde zaak op het Zuid: “Een Frans bakkerijtje met typische Boker Tov invulling”

Antwerpen -

Boker Tov, het restaurant waarmee Tom Sas en Lori Dardikman een stukje Tel Aviv naar Antwerpen brengt, breidt opnieuw uit. Na vestigingen in de Markgrave, op het Eilandje en de Groenplaats strijkt de kosmopolitische keuken nu ook neer op het Zuid. En daarmee is het merk nog niet aan zijn proefstuk toe, al dringt een (relatieve) rustperiode zich even op.

Laurens Van Aert

De deuren van de nieuwe Boker Tov in de Graaf Van Egmontstraat zijn eigenlijk nog niet open voor het grote publiek, maar wie dinsdag al eens kwam piepen, kreeg alvast een koffie aangeboden door eigenaars Tom Sas (41) en Lori Dardikman (28). “Woensdag is iedereen welkom”, zegt die laatste.

Zij stond in eerste instantie sceptisch tegenover de snelle uitbreiding. “We hebben twee kinderen en Tom heeft nog een zoon uit een vorige relatie. De combinatie werk-familie is niet altijd evident. Je crost van hier naar daar en kan niet overal evenveel aandacht aan geven, terwijl je dat wel zou willen. Maar uiteindelijk is het gewoon gebeurd. We hebben niet nagedacht en zijn er volledig voor gegaan.”

Boker Tov. 

Boker Tov. ©   Nattida-Jayne Kanyachalao

Met een nieuwe zaak op het Zuid ziet het koppel een droom in vervulling gaan. “Onze zinnen stonden al lang op dit pand. Ik heb jarenlang in deze buurt gewerkt en we wonen ook vlakbij. Het is en blijft de meest authentieke uitgangsbuurt van de stad. De aantrekking is er steeds geweest”, vertelt Sas. “In 2021 was het de eerste optie voor een tweede vestiging, maar door aanslepende onderhandelingen en verbouwingen kozen we toen voor het Eilandje. Eind vorig jaar kwamen we er dan toch uit met de eigenaar van het pand.”

Troeven uitspelen

Het koppel liet er geen gras over groeien en knapte de ruimte in een paar maanden tijd op tot een kraaknette zaak op een steenworp van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten. “Het heeft wat weg van een typisch Frans bakkerijtje. We hebben het decor daarop afgestemd en gaan die troeven uitspelen”, aldus Dardikman.

Fans van Boker Tov mogen zich opmaken voor een deli/bakkerij/café. “De focus ligt op de bakery, ontbijt en all day brunch, maar een bakkerij worden we zeker niet. Dit is gewoon de stijl en vibe van de nieuwe vestiging. Klanten kunnen er pakweg stokbrood en pitabroodjes kopen, maar zich evengoed in zon nestelen op ons terras om er te aperitieven met wat hapjes. Bovendien zweren we ook hier trouw aan onze klassiekers”, lacht Sas.

Tom Sas. 

Tom Sas. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

De komende twee weken worden die activiteiten rustig uitgerold. “We gebruiken die periode om onze draai wat te zoeken. Midden juni organiseren we dan een openingsfeest. Lori en ik hebben de indruk dat de buurt ons al omarmt en dat is positief, want die lokale verankering is belangrijk voor ons. We gaan nu evolueren en verbeteren, maar hebben er vertrouwen in dat dit een succesverhaal wordt.”

Als de logica zichzelf respecteert, is de nieuwe zaak geen eindstation voor het koppel. En dat beseffen ze zelf ook. “We dromen wel van een Boker Tov in Brussel of Gent, maar dat is nog niet voor meteen. We openden de laatste achttien maanden vijf zaken (ook restaurant Laila, red.), nu is het even tijd voor een rustperiode, tenminste, op het vlak van uitbreiding. We gaan volop genieten van onze vier zaken en een plaats creëren voor iedereen, spreading love & hummus!

www.bokertov.be

Aangeboden door onze partners