De bewoners van De Gilmanstraat werden deze maand twee maal opgeschrikt door vuurwerkbommen.  

De bewoners van De Gilmanstraat werden deze maand twee maal opgeschrikt door vuurwerkbommen.  © BFM

Infomoment voor bewoners over aanslag met vuurwerkbommen in De Gilmanstraat

Deurne -

De buurt rond De Gilmanstraat wordt binnenkort uitgenodigd voor een informatiemoment. De vergadering komt er naar aanleiding van de aanslag met vuurwerkbommen in deze straat deze maand.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Bewoners De Gilmanstraat vragen gehoord te worden na explosies: “Wij zijn bang en er wordt niet naar ons omgekeken”

De bewoners van de Jozef Nellenslei, Tucherlei en De Gilmanstraat verzamelden vorige week nog voor het districtshuis van Deurne. Ze voelden zich niet alleen onveilig, maar hadden ook het gevoel dat ze aan hun lot werden overgelaten. Er was volgens hen geen nazorg of informatie.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft begrip voor de opmerkingen van de bewoners. Groen-gemeenteraadslid Niel Staes legde hem de grieven van de buurt voor in de raadscommissie.

“De communicatie over deze feiten is in handen van het parket”, zegt De Wever. “Ik heb maandag vernomen dat het parket instemt met de organisatie van een infomoment naar de buurt. Er was na die aanslagen geen buurtonderzoek door de politie. Het parket vond het niet nodig omdat het niets zou opleveren. Persoonlijk vind ik zo’n buurtonderzoek wel nuttig omdat de politie dan deur aan deur gaat bij de bewoners.”

Ondertussen zijn er tijdelijke camera’s geplaatst en is de wijkwerking van de politie zichtbaar aanwezig. Twee verdachten van deze aanslagen met vuurwerkbommen zijn in Nederland opgepakt. “Het zijn de daders”, zegt De Wever.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio