Schepen Björn Siffer (tweede van rechts) en de programmatoren van het Cultuurcentrum met de nieuwe brochure. 

Schepen Björn Siffer (tweede van rechts) en de programmatoren van het Cultuurcentrum met de nieuwe brochure. © Dirk Vertommen

Programmatie voor cultuurcentrum voorgesteld: “Mix van gevestigde namen en aanstormend talent”

Mechelen -

De ticketverkoop voor het nieuwe seizoen van het Cultuurcentrum Mechelen gaat op zondag 5 juni van start. De programmatie voor het nieuwe cultuurseizoen is zo goed als rond. Het Cultuurcentrum pakt uit met een mix van gevestigde namen en aanstormend talent. Er zijn ook nog enkele vrije plekken in de agenda die later worden ingevuld.

Stijn Van de Sande

Na twee coronajaren, waarbij de agenda’s van de cultuursector verstoord werden door lockdowns en beperkende maatregelen, wil het Cultuurcentrum Mechelen vanaf september opnieuw een normaal seizoen aanbieden. Het seizoen 2022-2023 wordt afgetrapt op zaterdag 24 september en belooft een gevarieerd aanbod aan theater, muziek, comedy en circus. De brochure met de programmatie werd dinsdag voorgesteld.

“De lancering van de brochure is altijd een hoogdag voor de Mechelse cultuurliefhebbers”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Ik ben blij dat onze programmatoren een mooi programma konden samenstellen met een mix van grote bekende namen en jong aanstormend talent. Talentontwikkeling en het publiek kennis laten maken met deze beginnende makers zijn belangrijke doelstellingen voor het Cultuurcentrum. Dit is overigens nog niet alles, want we houden nog enkele namen en lege plekken in de agenda achter de hand. Zo kunnen we blijven verrassen.”

Volle zalen

Het nieuwe seizoen lokt op muzikaal vlak onder meer Ozark Henry, Guido Belcanto, Meskerem Mees en BLUAI, de winnaars van de Nieuwe Lichting en Humo’s Rockrally, naar Mechelen. Daarnaast is er extra aandacht voor klassieke muziek. Er wordt ook heel wat comedy geprogrammeerd. Onder andere Kamal Kharmach, Amelie Albrecht en Erhan Demirci zakken af naar het Cultuurcentrum. Voor circus- en theaterliefhebbers werd eveneens een programma samengesteld. Er is zelfs een voorstelling voor peuters vanaf vier maanden.

Na de coronacrisis vinden de mensen de weg naar de cultuurzalen steeds meer terug. “Veel mensen hebben eerst wat afgewacht, maar we merken de voorbije maanden dat er steeds meer bezoekers komen. Op dit moment staan er vooral inhaalvoorstellingen op het programma. De ticketverkoop loopt vlot en de zalen zitten goed vol. We hopen met het nieuwe seizoen opnieuw aan te knopen met de bezoekersaantallen van voor corona. We mikken op zo’n dertigduizend bezoekers”, zeggen Siffer en de programmatoren van het Cultuurcentrum.

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor de meeste voorstellingen start op zondag 5 juni. Voor een aantal startte de verkoop eerder al. Zo is de show van Philippe Geubels zelfs al uitverkocht. “80% van de tickets wordt online verkocht”, zegt Siffer. “Daarom zetten we extra in op online communicatie. Zo kunnen we korter op de bal spelen en het is beter voor het milieu. Uiteraard denken we ook aan de mensen die minder digitaal actief zijn. Tickets kunnen ook aangekocht worden aan de balie van UiT in Mechelen en de brochure is nog steeds op papier te verkrijgen, al is ze wel lichter dan vroeger.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio