Nicole Wintjens, Heiko Schilling en Kathleen Schroven gaan met team High Hopes de uitdaging aan. 

Nicole Wintjens, Heiko Schilling en Kathleen Schroven gaan met team High Hopes de uitdaging aan. © rr

Lokale teams smeren de benen in voor 1000km Kom op tegen Kanker

Niel, Boom, Schelle, Aartselaar -

Ongeveer duizend teams maken zich klaar voor de elfde editie van de 1000km voor Kom op tegen Kanker tijdens het hemelvaartweekend. Met Boom als een van de vier middagsteden dit jaar wordt het voor de deelnemende fietsteams uit de Rupelstreek een bijzondere ‘thuismatch’.

High Hopes uit Niel neemt voor de vijfde keer deel en vaardigt twee teams af met Nicole Wintjens, Heiko Schilling, Kathleen Schroven, Marc Boschmans, Sven Van den Bruel, Camiel Apers, Tom Caluwaerts, Patrick Claes en Tom Bridts in hun rangen. Een bijzondere vermelding is er ook voor Luk Gorrebeeck uit Aartselaar, lid van WTC Niel, die voor het team ‘100.000 Jeniale schouderklopjes’ de 1.000 kilometer voor de tiende keer volledig solo rijdt.

“Sinds onze eerste deelname in 2016 heeft High Hopes al 68.500 euro aan Kom op tegen Kanker geschonken. Zelfs in de coronajaren verzamelden we nog 17.500 euro”, vertelt Tom Bridts, mede-oprichter van High Hopes. ”Deze editie is voor ons team extra bijzonder. Niet alleen kunnen we na twee jaar eindelijk weer op de fiets stappen voor dit nobele doel, bovendien vieren we onze vijfde officiële deelname én doorkruisen de pelotons met Boom als middagstad ook nog eens Niel.”

“Tussen 12 en 13u komen er vijf pelotons door Niel gefietst. In het eerste peloton rijden twee deelnemers van High Hopes mee. Het parcours loopt vanuit Schelle via de Antwerpsestraat en de Boomsestraat, de rotonde aan Coeck naar de Kwade Wielstraat, Landbouwstraat en Uitbreidingsstraat. Aan de Matenstraat gaat het richting Aartselaar en via de ’s Herenbaan en ‘de banaan’ naar de N177 en zo naar De Schorre in Boom. In de namiddag, tussen 14.10 en 15.15u, rijden er vijf pelotons in de omgekeerde richting dit parcours.”

Supporterspunten

“High Hopes organiseert speciaal voor deze doortocht twee supporterspunten: een aan De Klok in het centrum van Niel en een aan Jet Sound & Light op de grens met Schelle, met muziek en vooral ambiance. We doen ook een warme oproep aan iedereen die langs het parcours woont om zijn gevel te bevlaggen of een spandoek met aanmoedigingen op te hangen.”

Naast High Hopes en 100.000 Jeniale schouderklopjes, elk met twee teams, fietsen er nog 22 andere teams uit de Rupelstreek en Aartselaar mee met Cis4Ever (5 teams), Simply Sparkling (4), Help is on the Way (3), Vlotter (2), Move2Heal (2), Het Vijfde Wiel (2), Full Gazz (1), DuoMed Group (2) en Studio 100 (1).

Warmste erehaag

In provinciaal domein De Schorre fungeert Boom op hemelvaartdag, donderdag 26 mei, bovendien als middagstad. Elke stad gaat daarbij de uitdaging aan om de warmste erehaag te vormen. Boom wil graag winnen en roept iedereen op om vanaf 11.15u te verzamelen. Iedere toeschouwer ontvangt een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Fanfare De Sint-Jansvrinde van Boom en de cheerleaders van Dansstudio Flash zorgen mee voor de sfeer. Op de Deltaweide wordt ook een evenementendorp met allerlei animatie gebouwd.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio