© RTV

Kwarteeuw Clamotte Rock: “Geen afwas dankzij 70.000 drankbekers”

Herenthout -

Op de bekende weide in Oosterhoven, Herenthout werken tientallen vrijwilligers zich al de hele week in het zweet om de festivalfans straks een onvergetelijke 25ste editie van Clamotte Rock aan te bieden. “Onze helpers hebben hier nog nooit zo graag gestaan als dit jaar”, weet organisator Sander Ooms. “Na twee jaar je weet wel, gaan we voor een feest dat drie dagen duurt, met op het podium monumenten als Bart Peeters en De Kreuners.

Marc Peeters

Clamotte Rock is ontstaan uit het vroegere Hooifeesten Festival en viert dit jaar zilver met een derde dag. De feestvierders beginnen er al aan op donderdag. Het wordt een uitgebreide verjaardagseditie dus. “Het is ingewikkeld”, lacht Sander Ooms. “Als organisatie bestaan we 26 jaar. De editie 2020, stond helemaal klaar, maar is uiteindelijk niet kunnen doorgaan. Vorig jaar was er helemaal niets. Vandaar dat we 2020 toch meetellen en volharden dat we dit jaar voor de 25ste maal een muziekgebeuren organiseren.”

Het festival streeft naar variatie, betaalbaarheid, toegankelijkheid en bovenal gezelligheid. Dinsdagmiddag was Clamotte Rock zo goed als uitverkocht. Alleen voor de zaterdag waren via de site van het festival nog enkele dagtickets beschikbaar. Wie nog op zoek is: op Facebook worden her en der nog wat kaartjes aangeboden door mensen die er plots niet meer bij kunnen zijn. Wellicht iets minder safe dan via Ticketswap, maar dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken.

2.500 bezoekers

Voor Clamotte Rock betekent een vol huis 2.500 bezoekers. “Op zaterdag laten we duizend mensen meer binnen omdat we die dag met drie podia werken. Op donderdag en vrijdag is er alleen de mainstage.”

Sander Ooms aan de walkietalkie: “De voorbereidingen zitten op schema”.

Sander Ooms aan de walkietalkie: “De voorbereidingen zitten op schema”. © Marc Peeters

De voorbereidingen op de weide zitten ondertussen perfect op schema. De tenten staan er, de brouwer plaatst zijn installaties. De drankjes worden straks verkocht in herbruikbare bekers. “We willen dit vooral gratis houden voor onze bezoekers”, zegt Ooms. “We hebben een systeem uitgewerkt waarbij de bezoekers als ze toekomen een jeton krijgen. Met die jeton kunnen ze één beker afhalen en laten vullen. Nadien is het de bedoeling dat je pas een nieuwe consumptie krijgt, als je een lege beker inlevert. Zo houden we in dezelfde adem ook het terrein netjes. En we hopen dat iedereen net voor hij/zij naar huis gaat de lege bekers nog even inlevert.”

Zware Bierenbar

Met de afwas verwachten ze in Herenthout geen problemen. “We hebben 70.000 bekers ter beschikking gekregen via brouwerij Maes. “We gaan die gewoon inzamelen en in de brouwerij worden ze nadien netjes gereinigd.”

Voor de liefhebbers van een sterker biertje is er overigens goed nieuws. Op het terrein wordt een Zware Bierenbar geopend, een nieuwigheid op Clamotte Rock. “Gezellig op een terras genieten van een stevig biertje in het originele glas kan dus ook.”

Maar Clamotte Rock betekent natuurlijk voornamelijk muziek. “Zelf kijk ik vooral uit naar de allereerst act van de driedaagse” verklapt. Sander Ooms. “Onze Koninklijke Fanfare Sint-Pieter uit Herenthout speelt samen met The Priceduifkens. Een nooit eerder geziene combinatie waar de vonken vanaf zullen spelen. Ik ben ook zeer trots Bart Peeters bij ons te mogen ontvangen. De Kreuners kan je deze zomer meermaals beleven in de Kempen, maar deze week zijn ze in Herenthout.”

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio