De imkers Jef Geudens, Jos Huysmans en Robert Damen hebben vanuit hun clublokaal in de Oude Beemden een bijzondere fietstocht uitgestippeld langs de bloemenweides in Retie. 

De imkers Jef Geudens, Jos Huysmans en Robert Damen hebben vanuit hun clublokaal in de Oude Beemden een bijzondere fietstocht uitgestippeld langs de bloemenweides in Retie. © RR

Dit is kleurrijkste fietsroute van Vlaanderen: fiets mee langs twaalf bloemenweides

Retie -

De kleurrijkste fietsroute van Vlaanderen is komend weekend te vinden in Retie. Vanuit het clublokaal van de lokale imkersgilde kun je op zondag een fietstocht maken langs twaalf bloemenweides in het dorp.

Speciaal voor de ‘Week van de Bij’ hebben imkersgilde Sint-Ambrosius en CD&V-Retie samen een fietsroute uitgestippeld die helemaal in het teken staat van de biodiversiteit. De route loopt langs tal van kleine en grote percelen die zijn ingezaaid met een bonte selectie van veldbloemen die veel nectar bevatten. Deze suikerrijke natuurlijke vloeistof is de lievelingskost van bijen en hommels.

“Bijen zijn van groot belang als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Zonder bijen ligt er de helft minder groenten en fruit in de winkel”, zeggen de Retiese imkers Jef Geudens, Jos Huysmans en Robert Damen.

De bloemenfietstocht is 26 kilometer lang en vindt plaats op zondag 29 mei. Er zijn twee vertrekplaatsen: taverne ’t Meulezicht aan de Watermolen en het clublokaal van Sint-Ambrosius in de Oude Beemden. Van 10u tot 17u stellen de imkers hun clubhuis open voor het publiek voor info over bijen, honing en biodiversiteit. Of je kunt er gewoon een glas bier of frisdrank komen drinken. (ema)

Op twaalf plaatsen langs het parcours zijn er kleurrijke bloemenweides.

Op twaalf plaatsen langs het parcours zijn er kleurrijke bloemenweides. © Gemeente Retie

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio