Tom Claessen, Guido Van Beek, Annie Erpels en Els Steemans van de Wereldwinkel krijgen voor het solidariteitsetentje onder meer hulp van de Oekraïense vluchtelingen Elena Oliinyk en Yelena Terletska. © RR

Zin om eens echt Oekraïens te eten? Wereldwinkel nodigt vierhonderd gasten uit in pop-uprestaurant

ARENDONK -

De Wereldwinkel nodigt vierhonderd Arendonkenaren uit op een etentje ten voordele van Oekraïne. Het driegangenmenu wordt bereid door medewerkers van de Wereldwinkel zelf, samen met enkele Oekraïense vluchtelingen die bij gastgezinnen in Arendonk verblijven.

Voor slechts 15 euro kun je op zondag 5 juni in het pop-uprestaurant in de Bemdhal in Arendonk genieten van de echte Oekraïense keuken. Als voorgerecht staat een typisch Oekraïense rodebietensoep op de kaart: Borshch. Het hoofdgerecht is een Oekraïens stoofpotje van stoofvlees, kruiden en verse groenten, waaronder ui, wortelen, tomaat en paprika. Ook het dessert is om duimen en vingers bij af te likken: Lviv-cheesecake, een heerlijk dessert op basis van witte kaas, eieren, suiker, zure room, griesmeel, rozijnen, kers en chocolade.

Het solidariteitsetentje voor Oekraïne is een initiatief van de Wereldwinkel en wordt onder meer gesteund door de lokale afdeling van 11.11.11 en Rotary Arendonk. De opbrengst gaat naar de steunactie Oekraïne 12-12 en een regionaal hulpproject dat door de Arendonkse vluchtelingen zelf werd aangereikt.

Inschrijven kan tot 31 mei via wereldwinkelarendonk@hotmail.com. Prijs: 15 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen tot 14 jaar. (ema)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners