De toiletten zijn tijdelijk gesloten. 

De toiletten zijn tijdelijk gesloten. © RR

Verstopping in leidingen van toiletten van nieuw academiegebouw: “Pas oplossing na bouwvakantie”

Heist-op-den-Berg -

In de nieuwbouw van de academie in Heist-op-den-Berg kampen ze met een verstopping in de afvoer van de toiletten. De aannemer heeft al laten weten dat het probleem pas na de bouwvakantie opgelost kan worden.

Bert Provoost

Bij de bouw van het academiegebouw werd het gemeentebestuur al meermaals getroffen door tegenvallers zoals hoge meerkosten en ellenlange vertragingen. Het moderne gebouw wordt sinds begin dit jaar eindelijk gebruikt door de leerlingen, maar er is recent nog een probleem opgedoken: alle toiletten in de nieuwbouw zijn gesloten. “Sorry, toilet buiten gebruik, gelieve de toiletten in het oude gedeelte te gebruiken”, staat er op affiches.

LEES OOK. IN BEELD. Academie is eindelijk klaar: “Vanaf januari kunnen de 2.500 leerlingen hier terecht”

Schepen van Onderwijs Eric Verbist (CD&V) bevestigt dat er problemen zijn. “Er is op 19 februari een verstopping gemeld aan de aannemer met de vraag om dat op te lossen. Die heeft een ontstopper ter plaatse gestuurd. Uiteindelijk zijn ze tot de vaststelling gekomen dat een buis van de riolering niet op het juiste niveau ligt. Dan is rond Pasen een aannemer ter plaatse gekomen om de nodige werkzaamheden uit te voeren”, klinkt het.

Het probleem is nog steeds niet helemaal opgelost. “Het sanitair functioneert nog altijd niet zoals het moet. Er moeten aanpassingen gebeuren. We hebben erop aangedrongen dat dat zo snel mogelijk gebeurt, maar de aannemer heeft laten weten dat dat niet meer ingepland kan worden voor de bouwvakantie. De aannemer heeft ons vrijdag ook de raad gegeven om de toiletten voorlopig niet meer te gebruiken, wat we dus opvolgen.”

Hinderlijk

“Het is een heel hinderlijk probleem, waar ik na alle eerdere problemen helemaal niet zo gelukkig om ben. We hopen dat dit euvel ook zo snel mogelijk opgelost kan worden. De eindoplevering van het gebouw kan alleszins pas gebeuren zodra alles in orde is”, zegt schepen Verbist.

Raadslid Marcel Van Hoof (ETA+) verwees in de gemeenteraad van vorige week dinsdag ook naar de problemen, al was toen nog niet duidelijk dat de toiletten afgesloten zouden moeten worden. “Ik heb de raad ervan verwittigd dat de kelderverdieping bij zulke gebouwen van essentieel belang is. Nu blijkt er iets niet in orde. In Heist gaat al de ronde dat we er pispotten nodig zullen hebben”, aldus Van Hoof.

Het academiegebouw wordt sinds begin dit jaar gebruikt.

Het academiegebouw wordt sinds begin dit jaar gebruikt. © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio