© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik ben al 47 jaar gestopt met drinken”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Eric Krol (69).

Rebecca Van Remoortere

“Ik heb net een busje gekocht dat ik helemaal ga ombouwen tot reisbusje om rond te trekken. Dan kan de hond mee op vakantie. Ik had jarenlange een motor, maar daar zijn we niets meer mee nu de hond er is. We hebben haar nog maar een half jaar.”

“We beginnen met reizen in de kleine omgeving. We gaan naar de Ardennen en naar Zeeland om te starten. Als dat goed lukt, gaan we wel eens wat verder naar Frankrijk of Spanje. Ik ben al negen jaar gepensioneerd dus ik heb tijd en mijn vrouw is prefect in een school dus heeft ook heel de zomer vrij.”

“In juni moeten we wel thuis zijn want dan word ik grootvader. Ik heb al één kleinkindje van mijn plusdochter, een Thais meisje. Nu is het aan mijn jongste zoon. Het was al heel spannend. Uit de NIPT-test bleek dat het kindje niet levensvatbaar zou zijn, maar later uit een vruchtwaterpunctie bleek dat alles toch in orde was. Gelukkig. Onlangs kreeg de mama een booster voor corona waarop ze ook nog eens een ontsteking aan haar hartzakje kreeg, maar ook dat is goed gekomen. Nu is het aftellen tot het kindje er veilig is. Ik probeer me niet te veel zorgen te maken ondertussen. Als de baby er is, zal ik op de eerste rij staan.”

“Trouwens, ik ben al 47 jaar gestopt met drinken. Op mijn 22ste heb ik voor de allerlaatste keer alcohol gedronken. Ik dronk heel jong veel te hard. Het gaat zelfs niet over hoeveel je drinkt en wat je drinkt, maar wel om de reden waarom je drinkt. Dat heb ik jong geleerd.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio