Regisseur en scenarist Kenneth Kerckhofs uit Beerse werkt aan een nieuwe kortfilm Scherven. Hij wil met de film mensen met een depressie en zelfmoordgedachten helpen. © Britt Gysen

Kempense regisseur Kenneth Kerckhofs maakt kortfilm over depressie: “Deze film kan levens redden”

Beerse, Geel -

Regisseur en producent Kenneth Kerckhofs van het productiehuis Catharsis uit Beerse is gestart met een crowdfunding voor zijn nieuwe kortfilm Scherven. Samen met het productiehuis Proces uit Geel wil de filmmaker met de kortfilm aandacht vragen voor de problematiek van depressies en zelfmoorden. “De kortfilm Scherven kan levens redden”, denkt Kenneth Kerckhofs.

Bart Van den Langenbergh

De initiatiefnemers van de kortfilm Scherven willen een hulpmiddel voor mensen met een zware depressie en zelfmoordgedachten aanreiken. Regisseur en scenarist Kenneth Kerckhofs (37) van het productiehuis Catharsis uit Beerse werkt hiervoor samen met het productiehuis Proces uit Geel.

Hulpmiddel

“De problematiek van depressie en zelfmoord interesseert me al langer om mee aan de slag te gaan”, legt Kenneth Kerckhofs uit. “We hebben ervoor gekozen om deze kortfilm niet alleen te maken omdat we het verhaal willen vertellen, maar ook om een maatschappelijke rol te vervullen. We willen deze kortfilm ook gebruiken als hulpmiddel voor mensen in een zware depressie. Hiervoor hebben we een onderzoek gedaan bij verschillende psychologen en psychiaters. Uit dit onderzoek is gebleken dat er inderdaad patiënten zijn die op een punt in hun zelfmoordgedachten zijn waar ze geen hulp willen of willen aanvaarden. Deze kortfilm kan daarom een extra hulpmiddel zijn om hen te doen inzien dat er voor elk probleem een oplossing is en dat alles goed kan komen. Deze kortfilm kan levens redden.”

Scherven is de titel van de nieuwe kortfilm van de productiehuizen Catharsis uit Beerse en Proces uit Geel. © RR

De nieuwe kortfilm is gebaseerd op waargebeurde feiten. Scherven vertelt het verhaal van Anna, gespeeld door Ann Van den Broeck, een alleenstaande moeder van twee kinderen die na haar scheiding in een zware depressie zit. Wanneer ook haar omgeving haar in de steek laat, wordt het allemaal te veel tot ze Manon, vertolkt door Lio De Block, tegenkomt.

De bekende actrice Ann Van den Broeck vertolkt de rol van Anna in de kortfilm Scherven. © RR

Crowdfunding

De producenten zijn gestart met een crowdfundingcampagne om geld in het laatje te krijgen voor de prent. “Met de steun kunnen we niet alleen de kortfilm realiseren, maar ook anderen helpen om hun leven weer op het goede spoor te krijgen”, vertelt Kenneth Kerckhofs. “In onze kortfilm zit ook een stuntscène die enorm belangrijk is voor het vertellen van ons verhaal. Die scène moeten we op een veilige manier draaien. Het bedrag dat wij bij elkaar proberen te krijgen via deze crowdfunding, willen we gebruiken voor deze stuntscène.” Personen die geld doneren, kunnen hiervoor een tegenprestatie krijgen afhankelijk van het geschonken bedrag. Dat kan gaan van een gepersonaliseerde foto van de cast tot een bezoek aan de set of zelfs een diner met een delegatie van de cast of crew.

De kortfilm wordt eind dit jaar niet alleen gelanceerd in het festivalcircuit, via ‘video on demand’ en dvd. De producenten stellen de film ook ter beschikking van psychologen en psychiaters.

Kenneth Kerckhofs heeft met zijn eerdere kortfilms Angst en Ontsnapt al meerdere awards en nominaties ontvangen. Onlangs werd hij nog genomineerd op het Cannes Shortfilm Festival als beste regisseur voor Ontsnapt.

https://voordekunst.nl/projecten/13459

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners