De provincie werkt aan een masterplan voor de site, maar op korte termijn verandert er niets. © RR

Provincie koopt site Mie Maan aan: “Wordt op termijn grote toegangspoort tot Hertberg”

Herselt -

De provincieraad keurde de aankoop van Mie Maan in Bergom (Herselt) goed. De site van ruim 12.800 vierkante meter op de Diestebaan bestaat uit een handelshuis met café, kantoren, studio, polyvalente ruimte, terras, parking en omliggende gronden. De provincie trekt ruim 600.000 euro uit voor de aanschaf ervan.

Kristof Van Rompaey

Herberg Mie Maan ligt in het midden van het bosgebied de Merode, aan de rand van het provinciaal groendomein Hertberg. De provincie is op de site actief sinds 2015 en heeft er sinds 2018 een erfpacht. “De meeste zakelijke rechten hebben we er al in handen. Daar komt nu de naakte eigendom bij”, zegt bevoegd gedeputeerde Jan De Haes (N-VA). “Dat heeft als voordeel dat de investeringen er gegarandeerd ten voordele van de provincie blijven.”

“Op korte termijn verandert er niets aan Mie Maan, ook niet aan de uitbating van de herberg”, zegt De Haes. “Er is wel een masterplan in ontwerp voor het gebied, zodat we het er op termijn veiliger en meer bruikbaar kunnen maken. Mie Maan moet dan de grote ingangspoort tot groendomein Hertberg worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners