De gemeente Beerse laat de ICT-infrastructuur doorlichten. 

De gemeente Beerse laat de ICT-infrastructuur doorlichten. © RR

Lokaal bestuur laat audit op cyberveiligheid uitvoeren

Beerse

Het lokaal bestuur van Beerse laat op vraag van oppositiepartij N-VA een veiligheidsaudit uitvoeren op de ICT-infrastructuur en op de nieuwe website van de gemeente.

De gemeenteraad van Beerse ging in op de vraag van fractieleider Ben Bols (N-VA) om een audit op het vlak van cyberveiligheid te laten uitvoeren. N-VA stelde voor om de studenten van de richting Ethisch Hacken van de Howest Hogeschool uit Kortrijk in te schakelen om de infrastructuur door te lichten. Zij kunnen volgens de fractie als schoolproject de website en infrastructuur van de gemeente proberen binnen te dringen om zo beveiligingslekken te proberen te ontdekken.

De Vlaamse regering geeft aan alle lokale besturen bijkomende ondersteuning om de meest prioritaire risico’s van cyberveiligheid aan te pakken.

“Onze gemeente werkt met gevoelige persoonsgegevens van al onze inwoners. Dan moeten we 100% zeker zijn dat die gegevens goed beveiligd zijn”, legt Ben Bols uit. “Met zo’n beveiligingsaudit en door studenten van Howest in te schakelen kunnen we mogelijke beveiligingslekken meteen opsporen en oplossen. Dat moet garanderen dat de gegevens van onze inwoners niet op straat komen te liggen.” (bvdl)

  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio