Mevrouw De Cock achteraan in overleg met de geluidstechnicus.  

Mevrouw De Cock achteraan in overleg met de geluidstechnicus.  © Marc Peeters

Oppositielid voelt zich ‘gesaboteerd’ door slecht werkende microfoon

Westerlo

De gemeenteraad van Westerlo zal ook volgende maand nog doorgaan in De Zoerla met inachtname van enkele coronamaatregelen. De gemeenteraad heeft deze beslissing van burgemeester Van Hirtum (CD&V) maandag bekrachtigd.

Aangezien ondertussen zowat overal alle coronabeperkingen zijn afgeschaft vond raadslid Frans De Cock (Open & Positief Westerlo) het stilaan tijd om terug in de raadzaal in het gemeentehuis te gaan vergaderen.

“Het volledig klaar zetten van De Zoerla is tijdrovend en bovendien is de verstaanbaarheid hier slecht omdat we tot twintig meter uit elkaar zitten.” Er staan wel microfoons om het gesproken woord te versterken, maar die blijken niet voor iedereen evengoed te werken.

De echtgenote van raadslid De Cock maakte zich maandagavond boos omdat het publiek Frans nauwelijks kon verstaan en zijn stem niet uit de geluidsbox kwam. De burgemeester was wel perfect verstaanbaar. Ze bracht haar man daarvan op de hoogte. Zelfs aan de andere kant van de zaal was te horen dat daarbij het woordje ‘sabotage’ viel. De geluidstechnicus die al naar huis was vertrokken, werd gebeld om terug te keren, maar veel kon de man ook niet doen.

Eén dag later was het ongenoegen nog niet verdwenen. “De microfoons aan de kant van onze fractie, werkten gewoon niet”, foetert De Cock. “Hierdoor worden we voor een stuk monddood gemaakt. Ik vind dat absoluut niet kunnen. Ik ben benieuwd of ik op de bandopname die van de vergadering is gemaakt hoorbaar zal zijn. Ik heb alvast mijn beklag gemaakt bij de algemeen directeur.” (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio