Een sfeerbeeld van een van de vorige edities van het festival Zanzibal in Lille. Het podium van Zanzibal staat zaterdag weer opgesteld aan de scoutslokalen in de Boskapelstraat. © MIA UYDENS

Zanzibal neemt doorstart met Fake Indians en Shorty Jetson: “Festival ging 25 jaar geleden van start”

Lille -

Het gratis festival Zanzibal is na een afwezigheid van drie jaar op zaterdag 28 mei weer van de partij aan de scoutslokalen in Lille. Het muzikaal feestje dat exact 25 jaar geleden van start ging, verwelkomt bands als Fake Indians en Shorty Jetson and the Lefthands. “Het enthousiasme is weer heel groot”, vertelt organisator Gie Mertens.

Bart Van den Langenbergh

Op de vertrouwde locatie aan de scoutslokalen in de Boskapelstraat in Lille vindt zaterdag een nieuwe editie van Zanzibal plaats. Het gratis festivalletje zag het levenslicht in 1997 en verwelkomde de voorbije jaren al toptalenten zoals Absynthe Minded. Natalia was in 1998, enkele jaren voor haar grote doorbraak, al te zien op Zanzibal als achtergrondzangeres bij het groepje Moonlight. Door de jaren heen stond het podium van Zanzibal al aan de scoutslokalen, maar ook aan Hof d’Intere in Wechelderzande, aan de Heggekapel in Poederlee en aan Huis Goetschalckx in Lille.

De laatste editie van Zanzibal vond plaats in 2018. De organisatoren namen in 2019, net als in 2013, een sabbatjaar maar konden toen nog niet voorspellen dat corona zou toeslaan. “In 2020 stonden we opnieuw startklaar met een gevulde line-up, met duizend afgedrukte flyers en driehonderd affiches, maar corona besliste daar anders over”, zegt Gie Mertens (42), organisator van Zanzibal. “Nadat ook in 2021 Zanzibal niet was kunnen doorgaan, bleek het enthousiasme van de Zanziballers toch heel groot. Een standaardeditie tijdens het verlengde Hemelvaartsweekend was wenselijk en ook weer haalbaar.” Het organiserend team kan rekenen op een veertigtal vrijwilligers.

Fake Indians

Op de affiche van Zanzibal van zaterdag staan van 16.30u achtereenvolgens de bands Waynoka, Micky B & Arky Starch, Murray, Woot & Shoeboy, Spielmann, Bitt by Barracuda, Fake Indians en Shorty Jetson and The Lefthands.

“Met Fake Indians, Spielmann en Shorty Jetson and the Lefthands hebben we drie groepen gerecupereerd van de affiche van 2020”, vertelt Gie Mertens. “Waynoka is nieuwe band van Lorenz T‘Syen. Tijdens de editie van 2001 stond Lorenz al met een playbackact op het Zanzibal-podium. 21 jaar later mag hij het opnieuw proberen. Fake Indians (noiserock, red.) speelden al op Zanzibal in 2016 en was toen lastminute toegevoegd aan het namiddagprogramma. Nu staat de groep later op de avond meer op zijn plaats.”

De Kempense rockgroep Shorty Jetson and the Lefthands mag Zanzibal zaterdag afsluiten. © RR

Gezinsvriendelijk

Zanzibal profileert zich als een festival waar gezinnen meer dan welkom zijn. Het evenement gaat gepaard met een paapgooitoernooi vanaf 13u en met een groot terras met een ruim assortiment aan dranken. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel en in het speelbos van de Lilse scouts. Leden van de tafeltennisclub TTK Lille zijn paraat met een eetkraampje op Zanzibal.

Zanzibal straalt een al gezelligheid uit. Ook in 2017 was dit al het geval. © Bart Van den Langenbergh

Meer info via de Facebookpagina van Zanzibal.

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio