Timothy Dreesen. 

Timothy Dreesen. © smb

Timothy Dreesen (35) bergt voetbalschoenen op: “Titel met Lierse in tweede klasse en bekerwinst met Club Brugge waren twee topmomenten”

Op het einde van het seizoen hangen traditioneel heel wat voetballers hun voetbalschoenen aan haak. Bij Sint-Dimpna nam de 35-jarige Timothy Dreesen een drietal weken geleden afscheid van het voetbal. De voorbije dertig jaar stond het leven van de ex-profvoetballer in het teken van de bal. “Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt, want ik zal plots veel vrije tijd hebben”, zegt Dreesen.

Annelies Frederickx

Timothy Dreesen speelde op zondag 1 mei met Sint-Dimpna op Verbroedering Balen zijn allerlaatste competitiewedstrijd uit zijn carrière. De verdediger trad voordien onder meer aan voor Lierse, Club Brugge, Sint-Truiden, het Nederlandse Fortuna ­Sittard, Ross County in Schotland, KV Turnhout, Dessel Sport en City Pirates, maar afscheid­nemen deed hij met tweedeprovincialer Sint-Dimpna. Sint-Dimpna won die wedstrijd overigens met 0-2.

“Het stopt inderdaad”, beseft de Gelenaar. “Ik begon te voetballen op mijn vijfde en dertig jaar later speelde ik mijn laatste match met Sint-Dimpna. Dit is het einde van een tijdperk. Mijn hele leven stond in het teken van de bal. Alles moest wijken voor het voetbal, maar dat stopt nu. Ik ben echt benieuwd hoe dat zal verlopen. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik zal veel vrije tijd hebben. Misschien kan ik die tijd gebruiken om eens iets anders te ontdekken. Het wordt alvast een uitdaging om het voetbal te vervangen. Een match winnen in de allerlaatste minuut is het mooiste wat er bestaat, maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat ik dat gevoel in iets anders ga ervaren.”

Lichaam wil niet meer mee

Dreesen houdt gemengde gevoelens over aan zijn afscheid. “Ik word binnenkort 36 jaar en werd de laatste tijd flink geplaagd door blessures. Daardoor kon ik nooit nog echt negentig minuten voluit spelen. Mocht ik het voorbije seizoen wel altijd hebben kunnen spelen, zou ik nooit stoppen, maar mijn lichaam heeft er anders over beslist. Na een match is het voor mij een hele opgave om uit bed te geraken of de trap af te gaan. Dan besef je dat het genoeg is geweest.”

Liefst in Nederland

Bij ieder afscheid hoort traditiegetrouw een terugblik en Dreesen pikt er meteen twee momenten uit zijn carrière uit.

“Allereerst is er het winnen van de Beker van België met Club Brugge, al speelde ik zelf niet mee in die finale. Daarnaast staat ook de titel met Lierse in tweede klasse erg hoog genoteerd. Het liefst speelde ik trouwens in Nederland. Voetballen bij Fortuna ­Sittard was heel anders dan in ­België. In Nederland spelen ze om te winnen, terwijl ze hier in België in de eerste plaats spelen om niet te verliezen. Dat is een heel andere manier van voetballen en de Nederlandse wijze sprak mij het meeste aan.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio