Dansschool Pivolté in actie. 

Dansschool Pivolté in actie. © RR

Dansschool Pivolté brengt acht shows met zevenhonderd dansers

Brasschaat -

2022 is tot nu toe een zeer bewogen jaar geweest voor de Brasschaatse dansschool Pivolté. Op 28 januari overleed totaal onverwacht directeur Werner Leysen. De school bleef verweesd achter maar wilde al gauw de draad weer opnemen en nu is iedereen klaar om naar goede gewoonte acht wervelende shows te brengen.

Het thema is dit jaar Kwetsbaarheid, bijzonder actueel voor de grote Pivolté-familie. Ester van der Laan, die de artistieke leiding heeft, legt uit: “Enkele jaren gelden stelde oprichter van Pivolté Werner Leysen zijn vriend Bert Appermont de vraag nummers te componeren voor de shows in 2020. Bert schreef samen met zijn groep À Propos prachtige nummers en Werner begon met het docententeam de choreografieën in te studeren. De shows die toen omwille van corona niet konden doorgaan, kregen als werktitel Kwetsbaarheid.

“Die titel kreeg voor ons veel meer betekenis dan we toen konden vermoeden. In die twee coronajaren vroegen wij heel veel flexibiliteit van onze dansers, de ouders en het docententeam. De shows kregen al vorm en iedereen keek er enorm naar uit. Maar toen kwam 28 januari. Onze wereld stond even stil. Maar we zullen doorgaan, ook zonder Werner, maar met de waarden die hij ons meegaf: passie, discipline en oog voor kwaliteit. De voorstellingen geven het fragiele van het verleden weer, maar tonen ook de kracht van de toekomst.”

De shows vinden plaats in de sporthal van Sportoase, vanaf donderdag 26 mei. Er zijn twee shows per dag. Donderdag is dat om 16 en om 19.30u. Vrijdag zijn er opvoeringen om 16.30 en om 20u. Zaterdag is dat om 16 en 19.30u en zondag zijn de opvoeringen gepland om 11.30 en 14.30u.

De show in 2019. 

De show in 2019. ©  rr

Pivolté bestaat al 28 jaar en geeft danslessen in Brasschaat en Schoten. In Brasschaat beschikt de school over een eigen studio op de Oude Baan. Bij de shows worden zo veel mogelijk leerlingen betrokken. Dit jaar komen er zevenhonderd leerlingen op het podium. De school is de trotse bezitter van de titel Best Dance Team of the Year. Het demoteam van Pivolté valt ieder jaar wel ergens in de prijzen. Het lessenaanbod is zeer uitgebreid. Zo is er klassiek ballet, pointes, jazzdans, moderne dans, hiphop, urban dance en nog veel meer. (jbr)

www.pivolte.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio