Toon Hendrickx legde maandagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid. 

Toon Hendrickx legde maandagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid. © AF

Toon Hendrickx volgt Jan Peys op in de Meerhoutse gemeenteraad

Meerhout -

Toon Hendrickx legde maandagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor de fractie Vooruit in Meerhout. De 43-jarige jurist volgt Jan Peys op, die zelf besliste om de fakkel door te geven.

Annelies Frederickx

Bij de start van de gemeenteraadszitting van maandagavond legde Toon Hendrickx de eed af als nieuw raadslid voor Vooruit. “Ik word net vandaag 43 jaar, maar of deze nieuwe opdracht een cadeau is, zal later pas blijken. Als lokaal voorzitter van Vooruit is de gemeentepolitiek natuurlijk niet nieuw voor mij. Jan Peys lichtte mij trouwens persoonlijk in over zijn plannen en ik heb uiteraard begrip voor zijn beslissing. Als voorzitten ben je als het ware de trainer van een voetbalploeg, maar nu neem ik zelf de handschoen op. We hebben met de partij een turbulente periode achter de rug. De coalitiewissel kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel, maar we zijn klaar voor de toekomst, waarin we constructief aan oppositie zullen doen.”

Blikseminslag

Door een blikseminslag in de vooravond lagen de servers in het gemeentehuis lange tijd plat, maar het technisch euvel werd net voor de start van de zitting verholpen. Zo kon de gemeenteraad voor het eerst gevolgd worden via een auditieve livestream op de website. Bovendien zal het audioverslag na de zitting voortaan punt per punt geraadpleegd kunnen worden op de gemeentelijke website. Tot hiertoe stond het audioverslag als één groot bestand op de site, maar nu kunnen geïnteresseerden dus een apart agendapunt raadplegen.

www.meerhout.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio