©  GettyImages, Victoriano Moreno

Google Street View bestaat 15 jaar: Atomium populairste Belgische trekpleister, Centraal Station in top-10

Het platform Google Street View viert deze week zijn vijftiende verjaardag. De meeste bezochte plek in ons land blijft het Atomium, maar ook het Centraal Station is populair.

debnBron: BELGA

Google lanceerde Street View in mei 2007. De eerste steden op de dienst waren New York, San Francisco, Miami, Las Vegas en Denver. Het jaar erna volgden de eerste steden buiten de Verenigde Staten, namelijk het parcours van de Tour de France. Intussen kunnen mensen via Google Street View 220 miljard beelden bekijken en hebben de camera-auto’s al meer dan 16 miljoen kilometer gereden, het equivalent van 400 rondjes rond de aarde. 

In het afgelopen jaar waren Indonesië, de Verenigde Staten en Japan de drie meest gezochte landen op het platform. De drie meest bezochte monumenten zijn de Burj Khalifa-toren (Verenigde Arabische Emiraten), de Eiffeltoren (Frankrijk) en de Taj Mahal (India). 

Google wil volgend jaar een nieuwe camera in gebruik nemen die gemakkelijker te vervoeren is en dus meegenomen kan worden naar moeilijk bereikbare plekken, zoals het Amazone-regenwoud.

Top-10 voor België

 

1. Atomium, Brussel

2. Grote Markt, Brussel

3. Koninklijk Paleis, Brussel

4. Station Brussel-Zuid, Brussel

5. Station Brussel-Noord, Brussel

6. Manneken Pis, Brussel

7. Brussels Airport, Zaventem

8. Centraal Station, Antwerpen

9. Pairi Daiza, Brugelette

10. Gravensteen, Gent

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio