© RTV

Stille Disco strijkt met XXL-editie neer in Tivolipark: “Verwacht je aan een oorverdovend stil feest in het mooiste park”

Mechelen -

Het gekende Stille Disco-concept strijkt op zaterdag 13 augustus neer in het Tivolipark in Mechelen. Feestgangers mogen zich meteen verheugen over een XXL-editie.

Sven Van Haezendonck

Het concept passeerde al in de grootste Vlaamse en Nederlandse steden: Antwerpen, Gent, Brussel, Amsterdam en Rotterdam. Nu is ook Mechelen aan de beurt. Niet in een donkere discotheek, maar in het negentiende-eeuwse kasteeldomein. “Het concept past volledig in ons themajaar Zinderende Stilte en is een van de hoogtepunten”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

Stille Disco maakt gebruik van draadloze koptelefoons waarbij de feestgangers zelf kunnen kiezen uit drie muziekkanalen. Op elk kanaal speelt er een live-dj een ander muziekgenre: commercieel, house en techno en meezingers. “In stilte feesten in het groen van Tivoli zorgt voor een unieke ervaring. Door de koptelefoon kun je helemaal opgaan in de muziek, terwijl je omringd bent door je feestende vrienden”, vertelt Calvo.

LEES OOK. Maanrock lost alle namen voor Groot Podium: van Praga Kahn tot Regi Live

Circusacts en enorme ballonnen

“We gaan er een kleurrijke setting van maken waarbij de drie kleuren van de verschillende kanalen centraal staan. Verwacht je aan circusacts, enorme ballonnen en een oorverdovend stil feest in het mooiste park van Mechelen”, vertelt Stef Winkeleer, organisator en zaakvoerder van Hexagon. “De zomerse cocktails worden verzorgd door de Alchemist, een Mechelse start-up.”

Het festival is gratis toegankelijk, maar de koptelefoons (die ook nog ter plekke te huur zijn) zijn wel betalend. Tickets zijn beschikbaar vanaf 30 mei om 12u via de Facebookpagina van de organisator. Om de fauna en flora in het park te respecteren, is de maximumcapaciteit 1.500 bezoekers. 

LEES OOK. De Zomer is van Mechelen begint en eindigt in het park: Ottertrotter verhuist naar Kruidtuin

www.facebook.com/stillediscoamsterdam

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio