Tijdens de tocht ontdek je het verleden van Wezel. 

Tijdens de tocht ontdek je het verleden van Wezel. © rr

Ontdek het Wezel van toen tijdens wandel- en fietstocht

Mol, Balen -

Buurtwerk Wezel organiseert zondag 29 mei de Wezel-van-toen-toer. Iedereen kan tijdens een wandeling van 7 km of een fietstocht van 17 km het verleden van Wezel ontdekken.

Zondag 29 mei tussen 10 en 18u ben je welkom aan de refter van basisschool Wezel in de Keiheuvelstraat voor een reis in de tijd. De Wezel-van-toer-toer leidt je door het Wezel van vroeger.

Tijdens de wandeling van 7 kilometer of de fietstocht van 17 kilometer kom je infobordjes tegen met een QR-code naar de Erfgoedapp. Als je de code scant, ontdek je alles over die specifieke locatie en hoe het er toen aan toeging. Je kan ook op pad met een infobundel die je aan de start van de toer vindt.

De Wezel-van-toen-toer is voor iedereen toegankelijk. Inwoners die minder mobiel zijn, kunnen zich inschrijven voor een rondrit met de bus. De bus rijdt drie keer: om 13.30u, 15u of 16.30u. Elke rit duurt een uur. De plaatsen zijn beperkt, dus neem snel contact op via 0497- 13 73 74 of info@buurtwerkwezel.be om zeker te zijn van een plekje. Vermeld hierbij het aantal personen en het gekozen tijdstip.

Ook na zondag blijven de bordjes hangen, zodat iedereen nadien ook het Wezel van toen kan ontdekken. (mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio