Onder meer een project rond herbruikbare bekers en droogplateaus kan rekenen op steun van Stichting Lokaal Fonds. 

Onder meer een project rond herbruikbare bekers en droogplateaus kan rekenen op steun van Stichting Lokaal Fonds. © rr

Stichting Lokaal Fonds steunt zes duurzame Molse projecten

Mol -

De Stichting Lokaal Fonds ondersteunt zes projecten die op een innovatieve of duurzame manier bijdragen aan de lokale economie. De geselecteerde projecten samen kunnen rekenen op 26.000 euro financiële steun.

Op 21 oktober lanceerde het compartiment Mol van de Stichting Lokaal Fonds een derde projectoproep met als centraal thema ‘Innovatieve en/of duurzame projecten die bijdragen aan de lokale economie’.

Van de twaalf ingediende projecten werden er zes geselecteerd voor ondersteuning. De geselecteerde projecten zijn Lok-s-aal in Mol op pad, Golfparadijs Mol, De groeigroep groenzorg, de ontwikkeling van een Molse ecologische microbrouwerij, ERF-graan, de aankoop van een steenmolen (een portaal tussen boer en consument) en een project met herbruikbare bekers en droogplateaus.

De Stichting Lokaal Fonds werd in 2016 opgericht als één van de voorwaarden voor het bergingsproject voor laag- en middelactief kortlevend radioactief afval in Dessel, dat momenteel in volle voorbereiding is. Door lokale meerwaardeprojecten te ondersteunen, moet de Stichting Lokaal Fonds mee zorgen dat het draagvlak voor de berging blijft bestaan, ook in de komende decennia.  (mto )

 www.lokaalfonds.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio