©  Gregor Fischer/dpa

Dedryck Boyata helpt Hertha met goal aan langer verblijf in Bundesliga

Hertha speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. Het team uit Berlijn won maandag de return van de barrages tegen tweedeklasser Hamburg met 0-2, na een doelpunt van Dedryck Boyata. Hamburg won donderdag de heenwedstrijd in Berlijn met 0-1.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Hertha stond na het verlies in het heenduel met de rug tegen de muur, maar Boyata (4.) vond snel de weg naar doel. Plattenhardt (63.) zorgde na het uur voor de 0-2 eindstand, waardoor Hertha het 0-1 thuisverlies goedmaakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hertha eindigde het seizoen in de Bundesliga op de zestiende en op twee na laatste plaats, en moest daarom barrages om het behoud afwerken. Rode lantaarn Greuther Fürth en Arminia Bielefeld degradeerden rechtstreeks naar de tweede Bundesliga. In de tweede klasse verzekerden kampioen Schalke 04 en runner-up Werder Bremen zich van rechtstreekse promotie. Hamburg speelde als nummer drie barrages.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio