©  BELGA

Kangoeroes Mechelen verslaat Oostende en brengt stand in finale nationale play-offs op 1-1

Kangoeroes Mechelen heeft de finale van de play-offs nieuw leven ingeblazen. In een kolkende Winketkaai leidde een dartele Domien Loubry de Maneblussers tegen Oostende naar de winst. De tussenstand in deze best of five is 1-1 en woensdag volgt aan de kust de derde partij. Kangoeroes Mechelen ontvangt vrijdag dan weer Oostende in de Winketkaai. “Velen hadden ons afgeschreven. Meer hadden we niet nodig,” zei een geprikkelde Domien Loubry, met 24 punten, 5 rebounds en 8 assists de smaakmaker bij een beklijvend Kangoeroes Mechelen.

Patrick Ceulemans

Het was de eerste keer dat de Winketkaai sinds 1994 en de grote periode van Racing Mechelen van coach Lucien Van Kersschaever en met toppers als Rik Samaey, Eric Struelens en Bill Varner nog eens volliep. Voor een goed begrip, dat zijn jammer genoeg maar 1.200 toeschouwers. Te weinig voor de apotheose van het Belgische basketbal. In een geweldig eerste kwart nam een verbluffende Domien Loubry Kangoeroes, met de push van Shizz Alston, Kangoeroes Mechelen op sleeptouw. Oostende moest na de studieronde (8-9) afhaken. Domien Loubry scoorde en liet scoren en leidde zijn team na 14-14 op magistrale wijze naar een 26-16 bonus na het eerste kwart.

Oostende was van slag, maar reageerde als een kampioen en vooral collectief. Olivier Troisfontaines met bommen en met de steun van Pierre-Antoine Gillet en vooral Phill Booth ging het na 30-26 en een 4-18 tussenspurt naar 32-32. De kustploeg terug van weggeweest, maar met een schitterende versnelling, dunks van AJ Brodeur en bom van Jonas Foerts ging het halfweg toch naar een verdiende 43-38-voorsprong voor de Kangoeroes. “Iedereen schreef ons af na de afknapper in de openingsmatch in Oostende. We waren geprikkeld en hebben dat omgezet in positieve intensiteit. Dat vormde de basis van onze bonus na de eerste twee kwarts,” zei Domien Loubry.

De Maneblussers kwamen on fire uit de kleedkamer. Shizz Alston met twee driepunters zorgde voor 55-42 en Mattias Palinckx was in the paint weer sterk: 59-44. Servaas Buysschaert incasseerde een technische fout en coach Dario Gjergja flirtte met de uitsluiting. Kangoeroes trok zich niets van de heisa aan tekende voor 7 op 13 collectieve driepunters na drie kwarts en begon het slotkwart na 64-44 met een 70-52 bonus. Domien Loubry versnelde direct in het slotkwart en zorgde met twee drives voor 74-53. Oostende had nog wel een bescheiden remonte maar in een dansende Winketkaai hield Kangoeroes Mechelen, met ook een sterke Mattias Palinckx (5 op 7 shots, 8 op 9 vrijworpen), de winst in Mechelen: 84-74.

“Oostende ging in drie matchen en woensdag in eigen huis eenvoudig kampioen spelen zei iedereen. Wel dit iets onze reactie. Ja, dat niemand meer in ons geloofde gaf ons een geweldige boost,” aldus nog Jonas Foerts.

Kangoeroes Mechelen 84-74 Oostende

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 8, Loubry 24, Van Buggenhout 0, Kotrulja 0, Mennes 0, Alstson 21, Foerts 3, Palinckx 18, Brodeur 10, Waleson 0

OOSTENDE: Conger 12, Randlolph 7, Booth 16, van der Vuurst 0, Buysschaert 2 Bratanovic 8, Jantunen 5, Gillet 9, Brimah 4, Troisfontaines 11

 

 ©  BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio