Atlete Marieke Vervoort krijgt straatnaam in Lier

Lier -

De toekomstige straat op sportsite Hoge Velden in Lier gaat Marieke Vervoortlaan heten.

Chris Van Rompaey

De sportsite Hoge velden, gelegen tussen de Ring (R16) en de Aarschotsesteenweg (N10), wordt via een nieuwe openbare weg ontsloten. Het schepencollege stelde de gemeenteraad voor om de straat Sportlaan te noemen.

Oppositiepartij Groen-Lier&Ko kwam met een eigen voorstel. “Omdat wij vonden dat er betere straatnamen bestaan, gingen we zelf brainstormen. We kwamen tot een creatiever voorstel, namelijk Marieke Vervoortlaan. We zijn verheugd dat de gemeenteraad ons hierin volgt”, zegt fractieleider Tom Claes.

“Hoewel Marieke Vervoort geen inwoner was van Lier of Koningshooikt, heeft ze wel een onmiskenbare band met onze stad. Marieke trainde bij Atletiekclub Lyra die haar zo hielp grootse sportieve successen te boeken. Zo was ze meervoudig wereldkampioen en werd ze Paralympisch kampioen in 2012”, gaat gemeenteraadslid Katrien Vanhove verder.

“Marieke overleed in 2019. Met de keuze voor de Marieke Vervoortlaan blijft niet alleen haar sportieve carrière, maar ook haar doorzettingsvermogen en haar zo bekende lach een inspiratie en steun voor sporters en niet-sporters met of zonder beperking”, aldus Katrien Vanhove.

Enkel Vlaams Belang onthield zich en stelde voor om het advies van de Toponymische Commissie (Vierbunders) te volgen.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio