©  BELGA

Politie bevestigt: prikletsels vastgesteld bij KV Mechelen-supporters

Verschillende mensen voelden zich tijdens de wedstrijd van KV Mechelen afgelopen zaterdag plots duizelig en onwel en zochten medische hulp. De slachtoffers hadden het op sociale media over ‘needle spiking’. Dat het wel degelijk om ‘needle spiking’ gaat, bevestigt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen - Willebroek.

kma

Het gaat in totaal om veertien mensen. Enkele van hen werden naar het ziekenhuis overgebracht, anderen kregen verzorging in de medische post van het voetbalstadion.

De precieze omstandigheden worden op dit moment nog onderzocht, maar Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek laat weten dat er bij de slachtoffers prikletsels zijn vastgesteld. Verschillende slachtoffers zouden deze getoond hebben en dit werd ook zo opgenomen in hun proces-verbaal, maar de letsels waren nog niet medisch vastgesteld, volgens de politiewoordvoerder.

“De eerste vaststellingen zijn duidelijk”, aldus Van de Sande. “Dat wil zeggen dat de meldingen van de slachtoffers duidelijk en goed omschreven waren. Ook de medische vaststellingen zijn duidelijk, in die zin dat er sporen van injectienaalden zijn, dat de mensen wel degelijk onwel zijn geworden en dat dit medisch is vastgesteld.”

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er gebeurd is en of er kwaad opzet in het spel is. Onder meer camerabeelden zullen worden bekeken. Uit een eerste toxicologische analyse zou blijken dat er geen sporen van verdovende middelen zijn gevonden in het bloed van de slachtoffers.

LEES OOK. Ooggetuige zag supporters KV Mechelen onwel worden: “Er zakte een meisje in mekaar, wat later nog één, en nog één”

LEES OOK.“Plots werd het zwart voor mijn ogen, nadien was er die grote rode plek op mijn been”: slachtoffer van vermoedelijke ‘needle spiking’ bij KV Mechelen getuigt

Wat is spiking?

Als je drankje 'gespiket' wordt, betekent dat dat iemand alcohol of drugs vermengd heeft in je drankje zonder dat je daar iets vanaf weet.

Veelvoorkomende symptomen zijn: duizeligheid, misselijkheid, verwardheid, evenwichtsverlies, spraakproblemen en geheugenverlies.

'Needle spiking' is het fenomeen waarbij iemand gedrogeerd zou worden via een injectienaald. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven): 'Als je het gevoel hebt dat je bent geprikt, ga dan zo snel mogelijk naar de hulpdiensten en laat je onderzoeken.'

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio