De medische hulppost in Ecuador van Eslabonsocial. 

De medische hulppost in Ecuador van Eslabonsocial. © RR

Ecuadoraans ontwikkelingsproject komt zich voorstellen aan de Borsbekenaren

Borsbeek -

Het Lokaal Bestuur van Borsbeek en het Sint-Jozefinstituut hebben een nauwe band met het ontwikkelingsproject Eslabonsocial. Dinsdag wordt de werking voorgesteld aan de inwoners van de gemeente en aan andere geïnteresseerden.

Filip Spoelders

Eslabonsocial met hoofdzetel in Puurs-Sint-Amands ondersteunt verschillende projecten in het zuiden van Ecuador. Voornamelijk in en rond de stad Guayaquil is het actief rond landbouw en gezondheid.

Met het bestuur en het Sint-Jozefinstituut heeft Borsbeek duidelijk een band met de vzw. “Internationale solidariteit staat meer dan ooit centraal in de huidige maatschappij. Ookbinnen het lokaal bestuur Borsbeek willen we activiteiten en projectenondersteunen die een bijdrage leveren in andere gemeenschappen”, zegt schepen van Milieuen Klimaat Marian Lauwers (Iedereen Borsbeek).

Guy Mennen komt dinsdag om 20 uur een stand van zaken geven over de ontwikkelingen in Ecuador en over de activiteiten van Eslabonsocial. Dit vindt plaats in het Tirolerhof aan de August Van Putlei. De toegang is gratis.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio