© Sven Van Haezendonck

Hele dag door aanschuiven op Postzegellaan om richting tangent te rijden

Mechelen -

Op de Postzegellaan in Mechelen was het maandag de hele dag door aanschuiven om richting Jubellaan en de tangent (B101) te rijden. Vooral tijdens de ochtend- en zeker tijdens de avondspits stonden er files die soms tot aan het station op het Koning Albertplein reikten.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck
Vooral op de Postzegellaan komende van het station was het file om richting Jubellaan en E19 te rijden.

Vooral op de Postzegellaan komende van het station was het file om richting Jubellaan en E19 te rijden.© Sven Van Haezendonck

Voor de zomervakantie gaat de nieuwe verbindingsweg (B101) tussen de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid en het Douaneplein (N15) helemaal open voor het verkeer. Sinds zondagochtend is van die tangent al een klein stukje opengesteld tussen Brasserie Passade en het kruispunt met de Jubellaan. Om de tangent volledig aan te sluiten op de Brusselsesteenweg is het gedeelte van de steenweg tussen de Kruisbaan en het kruispunt met de Europa- en de Jubellaan afgesloten.

Het alternatief voor het verkeer is het opengestelde stukje van de tangent. Voor wie vanuit Zemst of vanaf de E19 Mechelen richting station rijdt, lukt dat doorgaans vlot. Bestuurders die vanuit het centrum richting Jubellaan en E19 rijden, moeten meer geduld oefenen. De afslag richting Jubellaan en Hofstade (Zemst) is altijd al een druk punt en krijgt er nu het verkeer richting E19 bij, want rechtdoor gaat niet meer.

LEES OOK: Na acht jaar bouwen: nieuwe weg en Margaretatunnel achter Mechels station openen op 27 juni

Het al drukke kruispunt van de Postzegel- met de Jubellaan is extra belast. 

Het al drukke kruispunt van de Postzegel- met de Jubellaan is extra belast. ©  Sven Van Haezendonck

De afsluiting van de Brusselsesteenweg zorgde maandag tijdens de eerste spits meteen voor extra file. Tot ergernis van heel wat bestuurders. Vooral op de Postzegellaan komende van het station was het aanschuiven. “Er ontstonden op verschillende plaatsen langere files dan normaal. Dat is logisch op de eerste dag van een nieuwe situatie, maar er was geen verkeerschaos”, zegt Rudy Van Camp van Mechelen In Beweging.

Drukker dan normaal

De politie kreeg geen meldingen binnen. “Logischerwijs was het op de omleidingsroute drukker dan normaal. Er was filevorming, maar grote verkeersproblemen bleven uit”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. “Tijdens de avondspits speelde ook het regenweer mee.”

Maandag was het vanuit het centrum de hele dag aanschuiven op de Postzegellaan. 

Maandag was het vanuit het centrum de hele dag aanschuiven op de Postzegellaan. © Sven Van Haezendonck 

Het afgesloten stuk van de Brusselsesteenweg verdwijnt voorgoed en maakt ruimte voor een park. Het kruispunt van de Europalaan met de Brusselsesteenweg opent na de werken aan de tangent wel opnieuw. Dat is vooral goed nieuws voor de woonwijken in de buurt van de Europalaan. “Als alles volgens plan verloopt, dan opent de volledige tangent nog voor de zomervakantie”, zegt Van Camp. “Vanaf dan is het totaal anders. De doorstroming zal opnieuw verbeteren omdat het lokaal en doorgaand verkeer dan opnieuw van elkaar worden gescheiden.”

LEES OOK:

• Eerste gedeelte Mechelse tangent open voor verkeer: vooral richting E19 is het druk

• Mechelse tangent opent deels op 22 mei, de rest volgt voor zomervakantie: “Hou rekening met hinder”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio