Renner belandt door “domme actie” van Thibau Nys in het ziekenhuis: “Gelieve je collega’s niet van de baan te rijden”

Thibau Nys reed zondag naar een derde plaats tijdens de Antwerp Port Epic. De 19-jarige Nys moest enkel Florian Vermeersch en Gianni Vermeersch voor laten gaan. Maar na afloop kreeg hij op sociale media de wind van voren.

Vincent Van Genechten

“Ik mag zeker heel tevreden zijn met die derde plaats. Ik heb de finale gereden die ik moest rijden. Meer kon ik echt niet doen. Ik heb een klein beetje gegokt maar heb mezelf zeker niets te verwijten. Ik mis wat hardheid in de finale. Dit is nog maar mijn derde wedstrijd op de weg. Ik ben heel blij dat ik dit al kan laten zien. Daar kunnen we verder op bouwen”, stelde Nys na afloop.

Sander De Pestel raakte niet aan de finish. De renner van Sport Vlaanderen - Baloise werd onderweg van de fiets gereden door… Thibau Nys, toen die in een bocht binnendoor wilde gaan. De Pestel belandde in het ziekenhuis en deelde op sociale media een sneer uit naar Nys.

 

“Ik heb mijn excuses aangeboden”, vertelt Nys, die via Instagram een berichtje kreeg van De Pestel, aan Het Laatste Nieuws. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid op, want het was mijn fout. Ik dacht dat het kon, ik heb Sander ook niet geraakt, maar wellicht is hij geschrokken en daardoor gevallen. Heel spijtig, want ik had echt niet de bedoeling om iemand in gevaar te brengen.”

“Ik ben geen renner die veel zaagt en klaagt, anders kan je beter tennis gaan spelen. Maar de koers is zo al gevaarlijk, dan moeten we het niet nog gevaarlijker maken met domme manoeuvres. Thibau is zo’n goeie renner en heeft zo’n acties niet nodig”, aldus De Pestel.

 
 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio