Alex Verhoeven mag zijn nieuwe tenue aantrekken. 

Alex Verhoeven mag zijn nieuwe tenue aantrekken. ©  BELGA

Alex Verhoeven haalt eerste Michelinster binnen met restaurant Hert: topgerechten met lokale producten

Turnhout -

Alex Verhoeven doet het. Met restaurant Hert in Turnhout haalt hij een eerste Michelinster binnen. Hij ontving ze maandagmiddag in Mons.

Guy Van Nieuwenhuysen

Restaurant Hert bevindt zich op de bovenste verdieping van de Turnovatoren in het centrum van Turnhout. Voor de gasten is een lunch of diner in het restaurant een totaalbeleving. Niet alleen zijn er de exquise gerechten, er is ook een adembenemend uitzicht. Bij goed weer zijn zelfs de koeltorens van Doel te zien.

Verhoeven maakt er een erezaak van om topgerechten met lokale producten op hoog gastronomisch niveau te maken. Een Michelinster was altijd een droom maar – zoals bij een pausverkiezing of een Nobelprijs – nooit een betrachting. Want wie ze te hard wil, grijpt ernaast.

Nieuwe kick

“Ik wist nergens van”, reageert Alex Verhoeven vanuit Mons. “Bij elke uitreiking maken ze vooraf je hoofd zot, maar ik heb tegen mijn team vooraf gezegd dat ik geen teleurgestelde gezichten wilde zien. Is het niet dit jaar, dan misschien volgend jaar. Ik was dus wel verrast dat we nu een Michelinster mogen ontvangen.”

Of het wat gaat veranderen? “Natuurlijk”, reageert Alex Verhoeven. “Niet op het bord, niet qua atmosfeer. Maar we zijn twaalf jaar bezig en dan is het fijn om eens een nieuwe kick te krijgen. We gaan op zoek waar we ons nog kunnen verbeteren.”

Prijsstijging?

Gaan de prijzen stijgen, nu het restaurant een ster heeft? “Misschien pak ik dit moment wel. Niet vanwege de ster, maar omdat alles veel meer kost. Niet alleen de prijzen van ijzer en hout zijn gestegen, ook die van de filet pur en de langoustines. Maar verwacht geen al te grote prijsstijgingen.”

Alex Verhoeven hoopt dat nieuwe mensen zijn restaurant nu zullen ontdekken, maar ook dat de ster zijn zoektocht naar personeel vergemakkelijkt. “Al maak ik me geen illusies. Het restaurant Boury krijgt een derde ster, maar is ook al anderhalf jaar op zoek naar personeel.”

Thijs Vervloet van restaurant Colette, kreeg een eerste ster toen zijn restaurant nog in het grootouderlijk huis in Westerlo was gevestigd. Colette-De Vijvers verhuisde bij het begin van de coronacrisis naar Averbode. Vervloet ontving vandaag een tweede Michelinster. 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio