De wijk waar de geluidsschermen komen. 

De wijk waar de geluidsschermen komen. © Lantis

Bergen op Zoomlaan wordt afgeschermd van Ring door geluidsschermen

Merksem -

De aannemer is gestart met het plaatsen van geluidsschermen langs de Ring in Merksem. Zo wordt de woonwijk Lambrechtshoeken met de Bergen op Zoomlaan afgeschermd van de snelweg.

In november vorig jaar werden de bomen tussen de Bergen op Zoomlaan en de Ring evenwijdig aan de straat gerooid in het kader van de voorbereidende Oosterweelwerken. Dat liet de wijk achter met veel geluidsoverlast door het razende verkeer over de Ring.

LEES OOK: Nieuwe tijdelijke Ring ligt pal voor de neus van inwoners Bergen op Zoomlaan: “Je hebt overal wel iets, zeker?”

Lantis, de bouwheer van Oosterweel plaatst de komende weken geluidsschermen van vier meter hoog langs de Ring daar om de wijk te ontlasten.

De afgelopen maanden werd een riolering langs de Ring gelegd. Momenteel giet de aannemer de asfaltlaag. Maandag startte hij vervolgens met de bouw van de eerste schermen. De aannemer werkt van zuid naar noord zodat de Bergen op Zoomlaan als eerste afgeschermd wordt van de Ring. Als alles volgens plan verloopt, bereikt hij zo’n drie weken later, op 10 juni Geertshoek in het uiterste noorden van de woonwijk.

Voor de wijk komt op termijn ook de bypass of tijdelijke Ring te liggen.

LEES OOK: Noodkreet van bewoners na massale bomenkap langs Merksemse wijk: “Verlaag snelheid op Ring tegen lawaaihinder”

  

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio