In Nothing Impossible worden kindjes van kansarme mama’s opgevangen. 

In Nothing Impossible worden kindjes van kansarme mama’s opgevangen. © rr

Jazz ten voordele van kansarme moeders en kindjes uit Zuid-Afrika

Wuustwezel -

De familie Raats organiseert een concert ten voordele van de crèche Nothing Impossible, een non-profit organisatie in Matsulu in Zuid-Afrika. Jazz in Kadans brengt de Zuid-Afrikaanse Cat Simoni op de planken.

 De familie heeft Nothing Impossible geadopteerd tijdens bezoeken aan hun zus Caroline die in Zuid-Afrika woont. Heel wat kansarme alleenstaande moeders kunnen er met hun kindjes terecht. Dankzij de opbrengst van een vorig concert, persoonlijke giften en een bijdrage van Missiewerken Arendonk vzw, zijn er al heel wat verbeteringen aangebracht en is de crèche nu een aangename plaats voor de kinderen en hun medewerkers. Door corona lag het project wat stil, maar nu is het weer volop actief. Er zijn bovendien nog heel concrete noden en daarom is dit tweede concert gepland.

De Zuid-Afrikaanse zangeres Cat Simoni.

De Zuid-Afrikaanse zangeres Cat Simoni. © rr

Zaterdagavond 11 juni is het in Wuustwezel weer tijd voor een swinging jazz-concert met de bekende Zuid-Afrikaanse zangeres Cat Simoni en drummer Tony Yoko, samen met het Dirk Van der Linden Trio. In 2019 speelden zij een eerste keer in een volle zaal Kadans. Het repertoire van dit jazz-quintet bestaat uit bekende tunes van de ‘American Songbook’ en ‘Broadway’, gespeeld met pit en charme. Zelfs niet-jazz-fans kunnen voluit van deze muziek genieten. Dirk Van der Linden speelt in de stijl van Jimmy Smith. In het voorprogramma speelt de groep East Crazy Sound.

Bescherming olifanten

Er zal er ook een stand zijn waarbij het boek ‘Het Pad van de Olifanten’ van de Wuustwezelse auteur Jan Bastiaenssens wordt voorgesteld en kan worden aangeschaft. Het boek gaat over hoe het gedrag van olifanten een inspiratiebron kan zijn voor de mens. De opbrengst van de verkoop gaat naar Bring The Elephant Home, met olifantenbeschermingsprojecten in Azië en Zuid-Afrika.

Het concert Jazz at the Kadans” heeft plaats op zaterdag 11 juni 2022 in theaterzaal Kadans, Achter d’Hoven 15 in Wuustwezel met aanvang om 20 uur. Tickets kosten 20 euro en zijn te koop bij Vrijetijdswinkel, Dorpsstraat 36, Oxfam Wereldwinkel of via Maj Raats, telefoon 03- 669 76 53 of 0496-76 43 85, e-mail: raatsmaj@hotmail.com. (vw)

www.curieus-wuustwezel.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio