Davide is trots op zijn huisgin. 

Davide is trots op zijn huisgin. © RR

Chef van La Brasseria lonkt met eigen gin naar zijn Zuid-Italiaanse roots

Edegem -

Chef Davide Catanzaro van La Brasseria Da Mauro op het Edegemse Gemeenteplein heeft een eigen gin voorgesteld. Met Nu’ Gin brengt hij de Zuid-Italiaanse sfeer nog meer naar zijn restaurant.

Filip Spoelders

De eerste stap om een gin te lanceren, bevindt zich tijdens de periodes van lockdowns door corona. “Tijdens de verplichte sluitingen van de horeca begon ik zelf limoncello en arancello te maken. Dit doe ik nog steeds en de dranken zijn in de zaak verkrijgbaar. Maar stilaan kwam het idee om ook een gin te maken”, vertelt Davide.

Nu’ Gin betekent een gin in een Italiaans dialect.

Nu’ Gin betekent een gin in een Italiaans dialect. © RR

Hij vond iemand die voor hem de gin in grotere hoeveelheden kon maken, maar Davide stelde zelf het recept samen. “Tijdens het proeven ging ik op zoek naar een gin die zeer toegankelijk is. Deze moest midden tussen de fruitige en de kruidige toetsen zitten. Het werd een gin op basis van sinaasappel, kaneel, kruidnagel en rooibosthee. Het kreeg de naam Nu’ Gin mee. In ons Zuid-Italiaans dialect betekent dit heel eenvoudig een gin.”

De drank is nu de huisgin bij La Brasseria maar het is ook mogelijk om deze per fles aan te kopen voor thuis of voor andere gelegenheden.

Niet alleen de naam verwijst naar Zuid-Italië, ook het etiket op de fles toont de link van de chef met zijn roots. “Op het etiket staat een afbeelding van de jachthaven van Molfetta nabij Bari. Het verwijst naar de roots van onze familie.”

Ook de limoncello en de arancello zijn nog verkrijgbaar.

Ook de limoncello en de arancello zijn nog verkrijgbaar. © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio