Inwoners uit de gele zone op de kaart werden uitgenodigd door 3M. 

Inwoners uit de gele zone op de kaart werden uitgenodigd door 3M. © rr

Chemiebedrijf 3M nodigt buurtbewoners uit op eerste vergadering

Zwijndrecht -

Inwoners rond de 3M fabriek in Zwijndrecht kregen het afgelopen weekend een uitnodiging van chemiebedrijf 3M in de brievenbus. Ze worden uitgenodigd op een bewonersvergadering over de bodemsanering die nodig is in hun buurt. Die grond is vervuild door PFOS afkomstig van 3M.

Rebecca Van Remoortere

Inwoners uit in de geel aangeduide zone op de kaart zijn op 1 juni welkom op een eerste bewonersvergadering van chemiebedrijf 3M. Die vergadering gaat over de bodemsanering die nodig is in die aangeduide gele perimeter. De bewoners komen er te weten hoe 3M de sanering wil aanpakken.

De OVAM besliste dat 3M moet instaan voor de sanering van de getroffen percelen door de grondvervuiling met PFOS. De gemeente Zwijndrecht dringt er bij 3M en haar bodemsaneringsdeskundige op aan om maximaal rekening te houden met de situatie en de bekommernissen van de getroffenen.

“Inwoners moeten in de mate van het mogelijke inspraak krijgen over hun eigen perceel, zonder dat de saneringsplicht en bijhorende lasten en kosten in te toekomst bij hen komen te liggen. Een saneringsfonds is daarvoor de beste oplossing. Voor de gemeente is dit dan ook de inzet van de eerste informatievergadering”, klinkt het bij het bestuur van Zwijndrecht.

Het infomoment op 1 juni is alleen toegankelijk voor wie in de gele zone woont en vooraf is ingeschreven. Buurtbewoners hebben een inschrijvingsbewijs nodig om binnen te kunnen.

Wie niet aanwezig kan zijn op de bewonersvergadering zal het live of uitgesteld kunnen bekijken via een link op de website van 3M.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio