Het station van Mol. 

Het station van Mol. © Tommy Maes

Schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar volgens gemeente Mol

Mol -

Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen vanaf 23 mei onaanvaardbaar. Volgens de gemeente mogen Kempense pendelaars niet de dupe zijn van personeelsproblemen bij de NMBS.

Het gemeentebestuur van Mol ontving van de NMBS het bericht dat vanaf 23 mei in totaal tien piekuurtreinen tussen Herentals, Lier, Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid tijdelijk worden geschrapt. De spoorwegmaatschappij beschikt over onvoldoende treinbegeleiders om de treinen in het schema te behouden.

“De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op vroegere en latere uren”, zeggen burgemeester Wim Caeyers (CD&V) en schepen voor Mobiliteit André Verbeke (N-VA). “Dat beschouwen we als een bijzonder magere troost. De beslissing van de NMBS heeft een grote impact op het dagelijkse leven van veel Molse treinpendelaars die de trein nodig hebben om tijdig op hun werk te geraken. We begrijpen dat er personeelsproblemen zijn bij de NMBS, maar betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen daar meteen het eerste slachtoffer van wordt.”

Het gemeentebestuur van Mol vreest bovendien dat het schrappen voor lange duur is. “De spoorwegmaatschappij verwijst naar de aanwerving van 1.300 medewerkers, waarvan 260 treinbegeleiders. Maar die zijn pas binnen een vijftal maanden voltallig beschikbaar. De eerste versterkingen worden vanaf volgende maand geleidelijk ingezet, maar we hebben geen garanties ontvangen over een snelle herstart van deze piekuurtreinen”, zeggen Caeyers en Verbeke. (mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio