Buren Frank en Armand: “We daveren het hele weekend uit ons bed, vooral als ze in buitenlucht fuiven organiseren. Bij activiteiten binnen is het al iets minder, maar ook dan horen we de bassen tot in ons bed.” 

Buren Frank en Armand: “We daveren het hele weekend uit ons bed, vooral als ze in buitenlucht fuiven organiseren. Bij activiteiten binnen is het al iets minder, maar ook dan horen we de bassen tot in ons bed.” © Bert De Deken

Lawaaioverlast van de Wollewei frustreert buurtbewoners: “Je kunt evengoed een Formule 1-wedstrijd in onze straat organiseren”

Het rommelt rond de Wollewei in Turnhout. De buren zijn niet te spreken over de lawaaioverlast dat het jeugdcentrum zou veroorzaken. Dat zou de laatste jaren alleen maar erger en extremer worden. Ze willen niet dat de Wollewei verdwijnt, maar hopen dat er meer rekening gehouden wordt met hun nachtrust. Volgens een buurtbewoner verschuilt het bestuur zich achter de vergunning die het kreeg van de stad, maar die vergunning zou niet overeenstemmen met de milieunormen rond versterkt geluid. “De geluidsnormen werden altijd gerespecteerd”, zegt de Schepen van Jeugd.

Britt Peeters

MEER OVER