Feest aan het kasteel. 

Feest aan het kasteel. ©  rr

Feest voor jong en oud om heraangelegd binnenplein van kasteel te vieren

Malle -

Het binnenplein van kasteel de Renesse werd opnieuw aangelegd, en dat wordt zondag 29 mei gevierd.

Kristin Matthyssen

Bij de herinrichting ging veel aandacht naar toegankelijkheid en duurzaamheid. Er werden onder meer regenwaterputten aangebracht, waardoor er voor het sanitair niet langer drinkbaar water wordt gebruikt. De grijze kiezels verdwenen en maakten plaats voor stijlvolle kleiklinkers. Aan de ingang en de toiletten werd bovendien een ramp voorzien, waardoor ook rolstoelgebruikers makkelijker toegang hebben tot het kasteel.

Om het einde van de werken te vieren, wordt een feestelijke opening georganiseerd waarop het brede publiek wordt uitgenodigd. Zondag 29 mei is er een gezellige familienamiddag om het nieuw aangelegde binnenplein voor te stellen met kinderanimatie (springkasteel, volksspelen), worpen waar mooie prijzen mee te winnen zijn, een wandeltocht met vragen en een rommelmarkt. De inkom is gratis

De cadeautjesworp start om 15u vanop het kasteelbalkon. Om 17u is er dan een worp vanop het balkon voor volwassenen. Om 17u volgt de een aanwezigheidstrekking voor de wandeltocht. Doorlopend is het kasteelcafé met terras open, zijn er volksspelen en wacht het springkasteel op jong volk. Er is ook een kleurwedstrijd voor kinderen. Domein de Renesse geeft alle deelnemertjes aan die wedstrijd een drankje. De werkjes worden achteraf in het kasteel tentoongesteld.

domeinderenesse.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio