De huidige situatie is onveilig voor overstekende fietsers. 

De huidige situatie is onveilig voor overstekende fietsers. © gva

Werken zorgen voor verkeershinder aan kruispunt Ring-Hagenbroeksesteenweg

Lier -

Het Agentschap Wegen en verkeer (AWV) laat vanaf maandag 23 mei werken uitvoeren aan het kruispunt van de Ring (R16) en de Hagenbroeksesteenweg in Lier.

Chris Van Rompaey

Een aannemer brengt er de verkeerslussen, die zorgen voor een slimme aansturing van de verkeerslichten, opnieuw aan. Aan het kruispunt Hagenbroeksesteenweg past AWV bovendien de lichtenregeling aan, zodat fietsers maximaal conflictvrij kunnen oversteken.

Deze werkzaamheden zorgen uiteraard voor enkele verkeersmaatregelen. Zo wordt de buitenzijde Ring (R16) ter hoogte van Hagenbroeksesteenweg van maandagavond 23 mei om 21u tot dinsdagochtend 24 mei om 6u afgesloten. Het verkeer op de Ring verloopt via de binnenring. De Hagenbroeksesteenweg (buitenzijde R16) loopt dood ter hoogte van de Ring. Ter plaatse wordt in een omleiding voorzien.

De binnenzijde Ring (R16) wordt afgesloten ter hoogte van Hagenbroeksesteenweg van dinsdagavond 24 mei om 21u tot woensdagochtend 25 mei om 6u. Het verkeer op de Ring verloopt via de buitenring. De Hagenbroeksesteenweg (binnenzijde R16) loopt dood ter hoogte van de Ring. Ter plaatse wordt in een omleiding voorzien.

De linkerafslagstrook op Ring richting Hagenbroeksesteenweg (buitenzijde R16), komende van richting Aarschot, wordt op maandag 30 en dinsdag 31 mei tussen 9 en 15u afgesloten. De linkerafslagstrook op Ring richting Hagenbroeksesteenweg (binnenzijde R16), komende van richting Emblem (Ranst), wordt op woensdag 1 en donderdag 2 juni tussen 9 en 15u afgesloten.

De werkzaamheden duren tot en met donderdag 2 juni. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio