Janick Doré van brasserie A44 met zijn trouwe medewerkers en medeorganisatoren van het driedaags feest op de parking van het gemeenschapscentrum Emilie Goetstouwers en Kenzo Leys  

Janick Doré van brasserie A44 met zijn trouwe medewerkers en medeorganisatoren van het driedaags feest op de parking van het gemeenschapscentrum Emilie Goetstouwers en Kenzo Leys  © JAA

Hele weekend feest op plein van Werf 44: drive-in cinema, rockfestival en mockers-meeting

Schilde -

Tweede keer goede keer hoopt Janick Doré. Na de moeizame eerste editie van Werf Rock vorige zomer, palmt de uitbater van brasserie W44 het plein voor het gemeenschapscentrum nu zowat het hele Hemelvaartweekend (27-29 mei) in met liefst drie evenementen: de film ‘Grease’ op vrijdag, een rockfestivalletje op zaterdag en een treffen van Vespa- en brommerliefhebbers op zondag.

Corona was nog niet helemaal verdwenen toen Janick Doré vorig jaar eind augustus voor het eerst probeerde om ambiance te creëren in Schilde. Hij had dat eerder met succes gedaan voor zijn horecazaak in Berchem. Maar Werfrock stond nog te veel in de stellingen om van een succes te kunnen spreken. De timing liep in het honderd waardoor hoofdact Axel Daeseleire zelfs niet aan plaatjes draaien toekwam. De nog geldende coronabeperkingen waren ook al geen hulp. Toch waren er nog 730 bezoekers.

Janick gelooft dat het nu nog beter kan en met de hulp van zijn rechterhanden in W44 Emilie Goetstouwers en Kenzo Leys waagt hij dit jaar opnieuw zijn kans. “We beginnen vrijdagavond 27 mei met een drive-in cinema, naar goede Schildese traditie”, wijst Janick naar de affiche van de seventies-klassieker Grease. “We hebben plaats voor zestig auto’s op het plein. Het scherm zal achteraan staan en de beeldkwaliteit wordt top. Inkomprijs 20 euro per voertuig.”

De Kreunaers storten zich met veel passie, overgave en talent op het repertoire van De Kreuners.

De Kreunaers storten zich met veel passie, overgave en talent op het repertoire van De Kreuners. © JAA

De Kreunaers

Zaterdag krijgen De Kreunaers opnieuw de kans om te bewijzen dat ze de beste imitators zijn van De Kreuners. Vorig jaar stond de coverband ook al op Werfrock, maar toen op zo’n ontiegelijk vroeg uur, dat haast niemand ze aan het werk hoorde. “Dit keer begint MIA om 16 uur, gevolgd door de MDC coverband en De Kreunaers sluiten af om 21 uur. Tussendoor bieden we animatie zoals op een echt festival met kraampjes voor eten en drinken. We vragen dit keer geen inkom voor de toegang tot het popfestival op zaterdag.”

Zondag wordt het plein aan de Schoolstraat opnieuw vrijgehouden voor vintage Vespa’s en caféracers waarop mods en rockers graag rondsnorren. De tijd dat aanhangers van die twee subculturen elkaar naar het leven stonden, is gelukkig al lang voorbij. Ook fans van Mini’s en Abarth-auto’s kunnen hun hartje ophalen.

“Het wordt genieten van die mooie bromfietsen en auto’s, maar ook van de muziek en randanimatie. Onze act mag er zijn: Shakedown Tim brengt onder meer Roland Van Campenhout mee naar Schilde”, mikt Janick Doré onder meer op de bluesfans.(jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio