Schepen Marlon Pareijn en Tom Alleman van Cambio bij de eerste deelwagen in Geel. 

Schepen Marlon Pareijn en Tom Alleman van Cambio bij de eerste deelwagen in Geel. © Tommy Maes

Cambio-autodelen gaat van start in Geel

Geel -

Het is voortaan ook in Geel mogelijk om via het autodeelsysteem van Cambio een auto te lenen. De eerste Cambio-deelwagen werd maandag in gebruik genomen op de parking van Sanofi en Cipal. Later komen er nog bijkomende auto’s op andere locaties in Geel.

Inwoners van Geel die niet elke dag gebruikmaken van de wagen, kunnen via het autodeelsysteem Cambio een auto lenen. Wie bij Cambio aangesloten is, kan een auto reserveren op het moment dat hem of haar het best uitkomt.

“Als Cambio-gebruiker betaal je eigenlijk voor de tijd dat je de wagen hebt en de kilometers die je aflegt, naast een beperkte abonnementsprijs”, zegt Tom Alleman van Cambio. “Je hoeft niets aan te trekken van zaken als onderhoud, keuring en administratie. Het deelsysteem is dus ideaal voor wie nu al weinig rijdt, maar toch soms een auto nodig heeft. Ook is het een alternatief voor een tweede wagen.”

De eerste deelwagen staat op de parking van Sanofi en Cipal.

De eerste deelwagen staat op de parking van Sanofi en Cipal. © Tommy Maes

Zes deelwagens in 2022

De eerste Cambio-deelwagen werd maandag officieel in gebruik genomen op de parking van Sanofi/Cipal aan de Diestseweg. Tegen 6 juni komen er nog twee deelwagens in het centrum van Geel: een aan het station en een aan het ziekenhuis.

“De drie wagens die we deze en komende maand in gebruik nemen, rijden nog op fossiele brandstof”, vertelt schepen voor Mobiliteit Marlon Pareijn (CD&V). Dat is een bewuste keuze omdat de wagens zo flexibel mogelijk worden ingezet. Daarnaast is de wachtlijst voor elektrische voertuigen nog langer. Maar in de loop van dit jaar komen er nog twee elektrische deelwagens bij aan De Bogaard en bij IOK. Tenslotte komt er aan het station nog een bestelwagen op fossiele brandstof. Dat maakt in totaal zes deelwagens in 2022. Als het autodelen aanslaat, willen we het systeem nog verder uitbreiden.”

Proefaanbod

Inwoners van Geel die voor 31 juni aansluiten bij Cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod. “Bij dat proefaanbod betaal je geen instapkosten, wat normaal gezien 35 euro bedraagt”, zegt Tom Alleman. “Je kunt dan het systeem gemakkelijk uittesten en ervaren of autodelen iets voor jou is. Wie aansluit bij Cambio, krijgt ook toegang tot alle deelwagens in heel België. Reserveren kan via telefoon, internet of een app. En je kunt zelf de periode kiezen voor wanner je de auto gebruikt van een uur tot zelfs een week of langer. Je haalt de auto af aan de standplaats en brengt hem ook terug aan de einde van de leenperiode. De wagen open je met je Cambio-chipkaart of met de Cambio-app.”

Inwoners van Geel die meer willen weten over het Cambio-autodeelsysteem, kunnen op 15 juni om 20u een online infomoment volgen. Inschrijven kan via www.cambio.be/geel.

(Tommy Maes )

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio