© ATV

OVERZICHT. Provincie Antwerpen verwelkomt zes nieuwe sterrenrestaurants en telt er nu 25 in totaal

De Michelinsterren zijn dit jaar weer uitgereikt. Zilte in Antwerpen telt opnieuw drie sterren en nieuwkomer Hertog Jan in Antwerpen greep er meteen twee. Bekijk hier de 25 restaurants met één of meerdere Michelinsterren in de provincie Antwerpen, de drie sterrenrestaurants in het Waasland en een tweesterrenrestaurant nét over de Kempense grens.

dbn, doro

Bekijk onder de kaarten van de hele provincie en ook één voor de sterrenrestaurants in de stad Antwerpen ook nog ons overzicht per ster.

LEES OOK. Bekijk hier alle Michelinrestaurants van ons land

DRIE STERREN

 

- Zilte, Antwerpen

Zilte behoudt zijn drie sterren, net als Hof van Cleve van Peter Goossens. Maar ook Boury in Roeselare mag zich vanaf vandaag een driesterrenrestaurant noemen. 

TWEE STERREN

 

- The Jane, Antwerpen

- Nuance, Duffel

- Pastorale, Reet (Rumst)

- Hertog Jan, Antwerpen (Nieuwkomer)

Restaurant Hertog Jan met chef Gert De Mangeleer bevindt zich in het pas geopende hotel The Botanic Sanctuary in Antwerpen. Hertog Jan was ook al de hoogste nieuwkomer in Gault&Millau.

- Colette - De Vijvers, Averbode (Stijger)

Chef Thijs Vervloet verhuisde tijdens de coronacrisis van Westerlo naar buurgemeente Averbode. Officieel in Vlaams-Brabant, maar voor ons toch nog Kempens! Colette gaat van 1 naar 2 sterren.

ÉÉN STER

 

- Nathan, Antwerpen

- Franq, Antwerpen

- Bistrot Du Nord, Antwerpen

- ’t Fornuis, Antwerpen

Sinds 1986 heeft ’t Fornuis een Michelinster. Zeven jaar lang waren het er zelfs twee. “Mij is altijd geleerd dat je nooit moet doen wat de rest doet”, zegt chef Johan Segers (72). Lees hier meer.

- The Butcher’s Son, Antwerpen

- Dôme, Antwerpen

- Het Gebaar, Antwerpen

- Kommilfoo, Antwerpen

- Le Pristine, Antwerpen

- La Belle, Geel

- Hof Ter Hulst, Hulshout

- De Pastorie, Lichtaart (Kasterlee)

- Eyckerhof, Bornem

- Centpourcent, Sint-Katelijne-Waver

- Vintage, Kontich (Nieuwkomer)

Steven Wullaert, de eigenaar van Vintage, was vorig jaar naar tweesterrenrestaurant Vollmers in het Zweedse Malmö gevogen en overtuigde er de jonge chef Ruben Christiaens (25) om mee te komen. Een meesterzet die het restaurant nu een ster opleverde. Ruben Christiaens won ook de Young Chef Award.

- Hert, Turnhout (Nieuwkomer)

Restaurant Hert met chef Alex Verhoeven in Turnhout krijgt voor het eerst een ster. Hert bevindt zich op de 18de verdieping van de Turnova-toren

- Fine Fleur, Antwerpen (Nieuwkomer)

Fine Fleur met chef Thomas Dierpersloot is een nieuw restaurant in het hotelcomplex Elzenveld in Antwerpen. Het toprestaurant wordt mee uitgebaat door de bekende Nederlander Jacob Jan Boerma, de man achter het voormalige driesterrenrestaurant De Leest in Gelderland. Hij runt nu nog twee Amsterdamse restaurants.

- Nebo, Antwerpen (Nieuwkomer)

Dimitri De Konick van het nieuwe Antwerpse restaurant Nebo opende al met een 15 op 20 in Gault&Millau en heeft nu ook één ster. Hij leerde de stiel van zijn vader die tot 10 jaar geleden sterrenrestaurant La Luna uitbaatte op de Italiëlei in Antwerpen.

- Tinelle, Mechelen (Nieuwkomer)

Chef-kok Ken Verschueren van restaurant Tinèlle in Mechelen heeft een Michelinster te pakken. Daarmee knoopt hij aan met een oude traditie uit zijn vorige zaak. Lees hier meer.

- Dim Dining, Antwerpen (Nieuwkomer)

Dim Dining uit Antwerpen met chef Simon van Dun krijgt voor het eerst een ster. De inspecteurs noemen zijn werk een mix van "Oosterse finesse met de kracht van Franse smaak". Het is een topjaar voor Dim Dining want Jonas Kellens was eerder al Gastheer van het Jaar in Gault&Millau.

WAASLAND: ÉÉN STER

 

- Hofke Van Bazel, Bazel (Kruibeke)

- ’t Korennaer, Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas)

- Sense, Waasmunster (Nieuwkomer)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV