Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Drie minderjarigen betrapt met wapens en drugs in Ekeren: “Jongen had cannabis in onderbroek verstopt”

Ekeren -

Het wijkteam van Ekeren heeft vrijdagavond drie jongeren (15, 16 en 16) gecontroleerd aan de Schoutlaan, een plaats gekend voor overlast. De minderjarigen hadden drie vlindermessen en een hoeveelheid cannabis op zak.

nelo

Vrijdagavond controleerde het wijkteam van Ekeren drie jongeren aan de Schoutlaan. “De locatie is gekend voor overlast en krijgt dus extra aandacht van de wijkpolitie”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De drie hadden elk een vlindermes op zak, wat verboden is.”

Bij het fouilleren vond de politie bij een van de minderjarigen een weegschaaltje en een andere had gripzakjes op zak en een som geld. De politie kon ook een sterke cannabisgeur waarnemen.

“De derde had een aanzienlijke hoeveelheid cannabis verstopt in zijn onderbroek, vertelt Bruyns. De politie vermoedde dat de drie zich bezighielden met drugshandel. “De jongeren waren bovendien ook niet aan hun proefstuk toe.”

De drie minderjarigen (15, 16 en 16) zijn ter beschikking gesteld van het jeugdparket. De drugs, het wapen, de attributen en een bromfiets zijn in beslag genomen.

17-jarige drugsdealer in Merksem

Op zaterdag betrapte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord een 17-jarige jongeman die drugs leverde op een adres aan de Trammezandlei in Merksem. “De minderjarige had nog 90 euro op zak, die zijn in beslag genomen”, zegt Bruyns.

De tiener is gearresteerd en bij hem thuis volgde een huiszoeking. Het jeugdparket volgt zijn dossier op.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio